Andruw Jones (links) is deze weken als gastinstructeur aanwezig tijdens Spring Training van Atlanta Braves,

Honkbal

Spelers uit Koninkrijk van start tijdens Spring Training

Spelers uit Koninkrijk van start tijdens Spring Training

Andruw Jones (links) is deze weken als gastinstructeur aanwezig tijdens Spring Training van Atlanta Braves,
Andruw Jones (links) is deze weken als gastinstructeur aanwezig tijdens Spring Training van Atlanta Braves,

De eerste spelers uit het Nederlands Koninkrijk zijn vandaag officieel van start gegaan tijdens Spring Training van Major League Baseball. In de eerste wedstrijd uit de Grapefruit League van Atlanta Braves maakten Ray-Patrick Didder en Izzy Wilson hun seizoensdebuut voor de hoofdmacht, waar inmiddels ook Andruw Jones zich weer heeft gemeld. Jurickson Profar debuteerde voor Oakland Athletics.

De eerste wedstrijd tijdens Spring Training, tussen Oakland Athletics en Seattle Mariners moest donderdagavond door de regen na 1 1/2 inning nog worden gestaakt. De wedstrijd had het debuut betekend van Jurickson Profar voor Athletics. Gisteravond kwamen wel zes Major League-teams in actie, waaronder opnieuw de ploegen van Oakland en Seattle. Maar ditmaal bleef Profar aan de kant. Vandaag mocht Profar opnieuw van start en werd zijn debuut officieel. In de wedstrijd tegen Chicago White Sox kwam de honkballer uit Curaçao als startend tweede honkman in twee slagbeurten nog niet tot een honkslag.

De eerste wedstrijd met een speler uit het Koninkrijksteam die tijdens deze Spring Training wel de boeken in ging, was het duel van Atlanta Braves. Korte stop Ray-Patrick Didder en linksvelder Izzy Wilson waren vlak voor de wedstrijd van Atlanta tegen New York Mets vanuit het Minor League trainingskamp opgeroepen.

Andruw Jones

In het Spring Training Camp van Atlanta Braves verblijft sinds donderdag ook weer voormalig Major Leaguer Andruw Jones. De oud-international verblijft een aantal weken als gastinstructeur in het trainingskamp van Atlanta Braves. Jones zag zijn club vandaag in het First Data Field met 4-3 verliezen van New York Mets. Ozzie Albies, de derde speler uit het Koninkrijk binnen de selectie van Atlanta Braves bleef in de Grapefruit League opener aan de kant.

Didder mocht in de vierde inning invallen en deed dat met één honkslag in drie slagbeurten, waarbij hij ook eenmaal door een veldfout veilig de honken wist te bereiken. Voor de 24-jarige Didder is het zijn derde Spring Training met Altanta Braves. In 2017 kwam de Arubaan al in negen wedstrijden uit voor de hoofdmacht (.100). Vorig jaar volgden opnieuw negen duels (.000). In de eerste oefenwedstrijd van dit seizoen heeft de Arubaan in ieder geval de productie van zijn eerste achttien wedstrijden al geëvenaard.

Hendrik Clementina

Izzy Wilson maakte vorig jaar tijdens Spring Training zijn debuut voor de hoofdmacht van Atlanta Braves. Hij speelde toen vijf duels, maar kwam in zes wedstrijden nog niet tot een honkslag. Vandaag was hij tegen New York Mets wel succesvol. Evenals zijn ploeggenoot Didder kwam Wilson in de tweede helft van de vierde inning als vervanger in de wedstrijd. De 21-jarige Wilson (1 uit 3) kwam eveneens tot één hit.

In het Goodyear Ballpark in Arizona zat bij Cincinnati Reds een speler uit het Nederlands Koninkrijk in de dug-out. Voor de wedstrijd tegen Cleveland Indians was Hendrik Clementina opgeroepen. De 21-jarige catcher uit Curaçao, die in december 2013 een profcontract tekende voor Los Angeles Dodgers en sinds juli 2017 onder contract staat bij Cincinnati Reds, werd vorig jaar tijdens Spring Training ook al opgeroepen voor de hoofdmacht. Toen kwam het niet tot een debuut. En dat gold ook vanavond. Vanuit de dug-out zag hij zijn club met 3-3 gelijkspelen tegen Cleveland Indians.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal