Honkbal

MLB update: Spring Training is weer begonnen

MLB update: Spring Training is weer begonnen

De voorbereiding op het Amerikaanse MLB seizoen is alweer in volle gang. Het wordt een speciaal seizoen waarin de Yankees en de Red Sox twee wedstrijden tegen elkaar spelen in Londen en dat nadat het seizoen door de Athletics en de Mariners geopend wordt in Japan.

Via Honkbalsite.com blijf je uiteraard ook dit seizoen weer op de hoogte van de prestaties van de spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden. We beginnen vandaag met de prestaties van de spelers die tot nu toe in Spring Training in actie kwamen voor de hoofdmacht van hun team.

Ozzie Albies moet dit seizoen bewijzen dat zijn uitstekende eerste volledige seizoen in de Majors geen zogenaamde ‘fluke’ was. Voor zijn plekje hoeft hij deze lente niet te vechten. Hij is de startende tweede honkman van de Atlanta Braves.

‘Bogey’ gaat het laatste seizoen van zijn contract in bij de Red Sox. Een mooi moment om nog eens te gaan vlammen, zodat hij als free agent een megadeal kan tekenen.

Voor het derde jaar op rij mag infielder Ray Patrick Didder ruiken aan het allerhoogste niveau. Zijn eerste honkslag heeft hij nu al te pakken, maar de kans dat we hem dit reguliere seizoen ook al in de MLB zien is nog niet zo heel groot.

https://www.facebook.com/sportszonearuba/videos/1988338967950085/UzpfSTE0MjQ0NTM2NTExMjA0NTc6MjMyMDYyMzg0ODE3MDA5NQ/

Deze twee broers zijn samen actief in Big League Camp van de Washington Nationals. Spencer zag de Nats voor zijn positie twee grote namen binnenhalen deze winter en Carter is een van de grootste talenten uit deze organisatie. Wie gaan we dit jaar vaker in actie zien op het allerhoogste niveau?

Jurickson Profar heeft een andere pet op dan dat we gewend zijn. Hij werd deze winter in een trade naar de Oakland Athletics gestuurd en zal daar als tweede honkman gaan strijden om de play-offs te bereiken!

Ook Jonathan Schoop zien we dit jaar in actie voor een ander team. Na een teleurstellende tweede seizoenshelft in Milwaukee werd er besloten zijn contract niet te verlengen. Dit jaar komt hij uit in de AL Central voor de zwaar versterkte Minnesota Twins. Ook hij gaat strijden om een plek in de play-offs.

Simmons is de beste defensieve korte stop in de MLB. Hij is tijdens Spring Training nog weinig in actie gekomen vanwege wat last van zijn schouder, maar men verwacht dat hij snel terug zal keren. Geniet ondertussen even mee van deze fotoserie:

De zoon van voormalig basketbalcoach Randy Wiel kwam in Spring Training dit jaar al een keer uit als teamgenoot van Jonathan Schoop. Zou hij dit jaar zijn Major League-debuut kunnen maken?

Wilson is geboren op Sint Maarten en maakt onderdeel uit van het ijzersterke opleidingssysteem van de Atlanta Braves. De snelle outfielder kwam al in twee wedstrijden in actie tijdens Spring Training.

https://www.instagram.com/p/BuC6EdihXgy278eMzlFDBvXQsxN88RwszYdxlM0/?utm_source=ig_twitter_share&igshid=1g0hcba2k1pf7

De rest van de profhonkballers met een Nederlands paspoort kwam nog niet in actie.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal