Honkbal

MLB Update: De knuppels komen los

MLB Update: De knuppels komen los

Jurickson Profar in het donkergroen van zijn nieuwe team: de Oakland Athletics Foto: Freek Bouw – Phrake Photography

Nu Spring Training in volle gang is, zorgt Honkbalsite.com ervoor dat je wekelijks op de hoogte blijft van de prestaties van de spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden. Bekijk de stats en volg het laatste nieuws rondom de supersterren in de MLB.

Major League managers en front offices zullen lang niet altijd veel waarde hechten aan de statistieken die spelers in Spring Training bij elkaar spelen. Het gaat er vooral om dat zij laten zien klaar te zijn voor het echte werk in het reguliere seizoen. Toch moet het voor de spelers zelf ook lekker zijn om alvast in vorm te raken. Daarom was het goed om te zien dat meerdere spelers dit afgelopen weekend hun eerste homeruns sloegen. Bekijk ze hieronder!

De eerste Spring Training homerun van Ozzie Albies blijft nog even uit, maar hij staat ze wel aardig te raken. Getuige ook de afdruk van zijn knuppel die hij op deze bal achterliet:

In zijn contract year is het belangrijk dat Bogaerts goed presteert, zodat hij als free agent een megacontract binnen kan slepen. Hij is in elk geval goed begonnen aan Spring Training, gezien zijn slaggemiddelde en vooral deze homerun die het stadion verliet:

Didder heeft deze week niet veel gespeeld. Toch was hij positief in het nieuws: hij staat op de 30e plek in de lijst van de 30 beste prospects van de Atlanta Braves volgens MLB.com.

Relief pitchers maken niet vaak hun opwachting in de voorbereiding op het seizoen. Zeker de hele goede relief pitchers. De grote Mariano Rivera gooide soms maar twee of drie innings in Spring Training. Kenley Jansen gooide dit weekend zijn eerste inning. Het werd een clean inning met één strikeout en hij pakte ook nog eens de win. Het zal nog wel even duren voordat we hem weer in actie zien.

Kieboom is volgens MLB.com het tweede grootste talent in het farm system van de Washington Nationals en dat laat hij voorlopig zeker blijken in Spring Training. De kans dat hij het seizoen opent in de Majors is erg klein. Hij heeft een ander groot talent, Trea Turner, voor zich, maar hij laat zich van zijn beste kant zien en wie weet dat we hem in de loop van het seizoen wel op het hoogste niveau in actie zullen zien komen.

Overigens staan naast Kieboom (#2 bij de Nats) en Didder (#30 bij de Braves) nog een aantal andere “Kingdom Boyz” op deze top 30 lijsten: Shervyen Newton (#5 bij de Mets), Sherten Apostel (#22 bij de Rangers), Hendrik Clementina en Jonathan Willems (resp. #25 en #28 bij de Reds).

De oudste van de twee Kieboom broers bij de Nationals werd geveld door ziekte deze week en kwam daardoor weinig in actie. Zijn stats zien er voorlopig goed uit, maar met Kurt Suzuki en Yan Gomes lijkt de kans klein dat hij dit jaar veel actie gaat zien in de MLB.

Profar is gezien zijn statistieken nog niet helemaal op stoom, maar liet op vrijdag zien waartoe hij in staat is. Als rechtshandige slagman joeg de switch-hitter de bal in het rechtsveld over het hek voor een homerun:

Ook Jonathan Schoop wil bij zijn nieuwe team natuurlijk graag een goede indruk maken. Veel hits heeft hij nog niet geslagen, maar één van de twee hits vloog over het hek in het linksveld.

https://www.facebook.com/Twins/videos/554994204994251/?tn=%2CdkCH-R-R&eid=ARCW53CC3KdC3tvBQTLi80vWl9jGNcsLbMYLl13fu_OZSgBv3PV4__pS-Y7EVo1kTqRzfdw9Z2NrZt16&hc_ref=ARSu-raj-vnVYYgMlLWKJwmrlbQ_oODrrcWuT0KTq5p2zRof7Kjdw7Kn3dJssC448XY&fref=nf&hc_location=group

Simba wordt door de Angels rustig gebracht en kwam daarom pas in vier wedstrijden in actie. Deze week zal hij ons ongetwijfeld weer trakteren op geweldige verdedigende acties. Hij kwam wel twee oude bekenden tegen op het veld:

Wiel en Wilson zullen deze maand vooral te zien zijn in de latere innings van de wedstrijden van hun teams. Wanneer de toppers het veld verlaten en rust krijgen, mogen zij laten zien wat zij kunnen. Voor nu een geweldige kans om mee te mogen met de grote mannen, maar wie weet spelen zij zich nu in de kijker en zien wij hen later in de big leagues terug.

Didi Gregorius is nog niet in actie gekomen in Spring Training. Hij is herstellende van de beruchte Tommy John surgery aan zijn werparm en zal voorlopig nog niet in wedstrijden uitkomen voor zijn Yankees. Wel voorloopt het herstel tot nu toe voorspoedig. Hij traint al weer op fielden en slaan (alleen met zijn linkerarm) en mag zelfs al overgooien. Deze week bezoekt Didi de arts die hem opereerde en krijgt hij te horen of hij weer met beide armen mag gaan slaan en de volgende stap in zijn gooitrainingen kan nemen.

In Japan is Rick van den Hurk ondertussen weer in Fukuoka beland om zich voor te bereiden op het nieuwe NPB seizoen met de SoftBank Hawks. Net als Gregorius, Schoop en Bogaerts is van den Hurk na afloop van dit seizoen free agent.

https://www.instagram.com/p/BulXDGWFHJW/

Datzelfde geldt overigens voor Wladimir Balentien, die bij de afsluiting van zijn trainingskamp met de Tokyo Yakult Swallows liet zien dat hij inmiddels een aardig woordje Japans spreekt:

https://www.instagram.com/p/BuTbo-QgJEs/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal