De WBSC en USA Baseball hielden vandaag een gezamenlijke bijeenkomst.

Honkbal

U18 wereldkampioenschap in 2021 in Florida

U18 wereldkampioenschap in 2021 in Florida

De WBSC en USA Baseball hielden vandaag een gezamenlijke bijeenkomst.
De WBSC en USA Baseball hielden vandaag een gezamenlijke bijeenkomst.

Het wereldkampioenschap voor spelers van achttien jaar en jonger van 2021 is vandaag door de World Baseball Softball Confederation (WBSC) toegewezen aan Sarasota en Bradenton (Florida). Dat gebeurde tijdens een gezamenlijke persbijeenkomst van de WBSC en USA Baseball.

Pas voor het eerst sinds 1995 keert het wereldkampioenschap honkbal voor junioren terug naar de Verenigde Staten. In dat jaar werd de mondiale titelstrijd gestreden in Cape Cod en Fenway Park. Gastheer Team USA was tijdens die editie in de finale te sterk voor Chinese Taipei. Nederland eindigde met één zege voor Italië op de voorlaatste plaats.

Na 26 jaar is de Verenigde Staten in september 2021 opnieuw gastheer van het wereldkampioenschap voor junioren. De dertigste editie van het U18 WK wordt in dat jaar gehouden in de steden Sarasota en Bradenton. De bekendmaking van deze toewijzing werd vandaag gedaan in het Powel Crosley Estate in Sarasota. Daarbij waren onder meer WBSC-voorzitter Riccardo Fraccari en voorzitter van USA Baseball Mike Gaski aanwezig. Ook Frank Coonelly, voorzitter van Pittsburgh Pirates, woonde de bijeenkomst bij.

Europese teams

WBSC-voorzitter Riccardo Fraccari was vandaag eveneens aanwezig bij de wedstrijd tussen Baltimore Orioles en Pittsburgh PIrates.
WBSC-voorzitter Riccardo Fraccari was vandaag eveneens aanwezig bij de wedstrijd tussen Baltimore Orioles en Pittsburgh PIrates.

De vijftig wedstrijden van het WK worden in 2021 gespeeld in het Ed Smith Stadium in Sarasota en het LECOM Park in Bradenton, de locaties voor Spring Training voor respectievelijk de Major League clubs Baltimore Orioles en Pittsburgh Pirates.

De negenvoudig juniorenkampioen uit de Verenigde Staten, die sinds 2012 maar liefst vier titels op rij won, gaat in 2021 de strijd aan met elf andere teams. Twee Europese teams krijgen tijdens het U18 Europees kampioenschap van 2020 de kans om zich voor dit WK te plaatsen. Voordat de dertigste editie van het WK in 2021 van start gaat, wordt eerst dit jaar de 29e editie gehouden in Gijang (Zuid-Korea). Voor dit toernooi, dat van 30 augustus tot en met 8 september wordt gehouden, kwalificeerde het Nederlands Koninkrijksteam zich vorig jaar ongeslagen tijdens het U18 EK.

Voor aanvang van de Spring Training-wedstrijd tussen Baltimore Orioles en Pittsburgh Pirates werd vanavond in het Ed Smith Stadium stil gestaan bij de toewijzing van het WK. Daarbij gooide Gaski de ceremoniële eerste bal.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal