Jiandido Tromp speelde in twee seizoenen 211 wedstrijden voor het Double A-team Reading Fightin Phils.

Honkbal

Contract voor Tromp bij Ottawa Champions

Contract voor Tromp bij Ottawa Champions

Jiandido Tromp speelde in twee seizoenen 211 wedstrijden voor het Double A-team Reading Fightin Phils.
Jiandido Tromp speelde in twee seizoenen 211 wedstrijden voor het Double A-team Reading Fightin Phils.
Foto: © Steven Kiebach

Jiandido Tromp krijgt de kans om over twee maanden zijn debuut te maken in de Canadian American Association of Professional Baseball. De 25-jarige Arubaanse honkballer heeft gisteren een contract getekend bij Ottawa Champions, één van de acht teams uit deze Can-Am League.

De Arubaanse buitenvelder tekende in augustus 2011 een profcontract bij Philadelphia Phillies en bereikte in dienst van deze proforganisatie de Triple A Internatonal League. Verdeeld over twee seizoenen speelde hij in deze hoogste competitie in de Minor Leagues negen wedstrijden voor Lehigh Valley IronPigs.

Zowel in 2017 als 2018 werd Tromp tijdens Spring Training opgeroepen voor de hoofdmacht. Vorig jaar debuteerde hij in de Grapefruit League en kwam de Arubaan vijf wedstrijden tot één gescoord punt, maar wist hij geen honkslag te slaan.

Free agent

Na afloop van het vorige seizoen werd Tromp free agent. De 25-jarige honkballer slaagde er de afgelopen vier maanden niet in om een nieuw contract te tekenen om aankomend seizoen terug te keren in de Amerikaanse Minor Leagues.

Tenslotte heeft Tromp gekozen voor een overstap naar de onafhankelijke Can-Am League. In deze Canadese/Amerikaanse profcompetitie gaat Tromp dit seizoen aan de slag voor Ottawa Champions, de club die in 2015 debuteerde in de Can-Am League. Vorig jaar eindigde de kampioen uit 2016 op een zesde plaats.

Debuut

De ploeg van manager Sébastien Boucher start op 17 mei aan het nieuwe seizoen. In het RCGT Park in Ottawa wordt dan New Jersey Jackals de eerste tegenstander. De 37-jarige Boucher maakt in de Canadese hoofdstad zijn debuut als manager, nadat hij de afgelopen seizoenen zowel als speler en als coach actief was. In de Can-Am League heeft Boucher, die in 2006 voor Canada uitkwam tijdens de World Baseball Classic, het record van aantal honkslagen, gescoorde punten en binnengeslagen punten. Met Quebec Capitales werd hij vijfmaal kampioen in de Can-Am League.

Tromp treedt in de voetsporen van onder meer Kalian Sams, Phildrick Llewellyn en Wendell Floranus. Vorig jaar kwam dit drietal eveneens uit in de Can-Am League. Zij speelden toen samen voor Quebec Capitales.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal