Carter Kieboom in actie tijdens de Arizona League in 2018.

Honkbal

MLB Update: Carter Kieboom speelt zich in de kijker

MLB Update: Carter Kieboom speelt zich in de kijker

Carter Kieboom in actie tijdens de Arizona League in 2018.
Carter Kieboom in actie tijdens de Arizona League in 2018.
Foto: © Freek Bouw

Nu Spring Training in volle gang is, zorgt Honkbalsite.com ervoor dat je wekelijks op de hoogte blijft van de prestaties van de spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden. Bekijk de stats en volg het laatste nieuws rondom de supersterren in de MLB.

Op 20 maart begint het reguliere seizoen wanneer Jurickson Profar en zijn Oakland Athletics het in Japan opnemen tegen de Seattle Mariners. Zij spelen daar twee wedstrijden en vliegen dan weer terug, waarna op 28 maart dan echt alle teams van start gaan. Nu we zo dichtbij Opening Day komen, is het goed om weer eens te kijken hoe het gaat in Florida en Arizona.

Voor Albies was het een rustige week waarin weinig gebeurde. De Curaçaoënaar is zeker van zijn plek en weet precies wat hij moet doen om klaar te zijn voor het reguliere seizoen. Bovendien krijgt hij bij de Braves de kans om samen te werken met zijn idool: Andruw Jones is als special advisor betrokken bij de seizoensvoorbereiding van de Braves:

Bogaerts en de Red Sox verdedigen dit seizoen hun titel. Met meer dan 100 wins en een zeer overtuigend postseason zijn zij op papier uiteraard weer de favoriet voor de titel. Opvallend is wel dat zij alleen werper Nathan Eovaldi een nieuw contract hebben aangeboden en hun bullpen hebben zien leeglopen. Joe Kelly naar de Dodgers, Craig Kimbrel is nog free agent en deze week kwam daar de schorsing van Steven Wright bij. De rol van Bogaerts en de slagploeg wordt daardoor nog belangrijker dit seizoen.

Vrijdag was een bijzondere dag voor Ray Patrick Didder. Hij sloeg die dag zijn eerste homerun in MLB Spring Training. Er waren helaas geen beelden, maar zijn homerun kwam laat in de wedstrijd op het werpen van Phillies Minor Leaguer Tyler Gilbert. Later op de dag werd hij door de Braves naar het Minor League camp gestuurd. Dat betekent dat hij zijn dagen in Florida nu vooral bij de Minor Leaguers doorbrengt, maar niet dat hij niet meer met de hoofdmacht mee mag doen. Dat bleek zondag al. Toen viel hij opnieuw in bij de Braves

Jansen stond tot nu toe in drie innings slechts één honkloper toe en lijkt in topvorm te verkeren. De enige kanttekening die volgers plaatsten bij zijn eerste wedstrijden, is dat de snelheid van zijn pitches iets lager is dan aan het einde van vorig seizoen. Jansen zelf geeft aan dat dit logisch is rond deze tijd van het jaar en maakt zich verre van druk. Bovendien is Jansen deze winter 10 kg afgevallen. Hij lijkt klaar voor een nieuw lang seizoen, waarin de Dodgers na twee verloren World Series op rij hopen dat driemaal scheepsrecht is

Carter Kieboom is van alle spelers uit deze lijst de man die zich het meest in de kijker speelt tijdens deze lente. De #2 prospect van de Nationals krijgt veel kansen van de Nationals en kijkt zijn ogen uit. Hij vertelt hierover in dit interview op MLB.com. Niet onbelangrijk: hij presteert ook zeer goed. Met drie doubles en een homerun en een slaggemiddelde van .300 laat hij zien dat hij erg dicht tegen het MLB-niveau aan zit.

Carter’s oudere broer Spencer is inmiddels hersteld van de griep en ook hij staat ze aardig te raken. Zondag stonden de Kiebooms samen in de basis en dat lijkt de komende maanden in Triple-A wel vaker te zullen gebeuren. Als hij zo blijft slaan als in onderstaande video gaan we Spencer zeker nog op het hoogste niveau terug zien:

https://www.youtube.com/watch?v=K4HoR8oDZBE

Profar is de eerste Kingdom speler die dit seizoen in het reguliere seizoen in actie zal komen met zijn Oakland A’s. Over negen dagen is het al zover, dan neemt hij het in Japan op tegen de Seattle Mariners. Tijd voor Profar dus om deze week nog een aantal goede at bats te pakken en te zorgen dat hij klaar is voor het reguliere seizoen.

Ook voor Jonathan Schoop was het geen hele productieve week, maar waar Profar over negen dagen al moet beginnen aan het seizoen heeft Schoop nog ruim twee weken de tijd om in vorm te raken. Ondertussen ging hij wel even op de foto met Xander Bogaerts. De foto werd overigens genomen door Dustin Morse, die tijdens de World Baseball Classic in 2017 de Press Liaison was en bij de Twins Senior Director of Communications is.

De Angels hebben Simmons rustig gebracht in Spring Training, maar hij begint steeds meer te spelen. Dat de resultaten wat achterblijven, heeft natuurlijk te maken met de achterstand die hij opliep door de lichte blessure. Inmiddels is Simmons weer fit en mogen we van hem verwachten dat hij de stijgende lijn, die hij de laatste jaren aanvallend gezien ingezet heeft, weer door kan zetten.

Wiel en Wilson zullen vanuit Minor League Camp zo nu en dan hun opwachting maken voor de hoofdmacht, maar de kans dat we hen dit seizoen op MLB-niveau zien, is erg klein.

Hensley Meulens mocht dit weekend voor het eerst als manager fungeren tijdens een split-squad game van de San Francisco Giants. Een deel van de selectie bleef in Scottsdale voor de thuiswedstrijd onder leiding van manager Bruce Bochy, terwijl de rest van de selectie voor een uitwedstrijd afreisde naar de thuisbasis van de Oakland Athletics om daar te spelen onder leiding van Bench Coach Meulens. Helaas ging de wedstrijd met 5-4 verloren, maar voor Meulens was het een nieuwe kans om vast te proeven als manager.

Meulens in charge
Foto: © Freek Bouw

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal