EK dames 2017

Nog 500 dagen tot de start van de Spelen van 2020

Nog 500 dagen tot de start van de Spelen van 2020

Het icoon van softbal tijdens de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo

Over 500 dagen beginnen de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Tijdens die Spelen keren honkbal en softbal terug op het Olympische programma en de honkballers en softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands zullen er alles aan doen om dit doel te bereiken. 2019 wordt een ontzettend belangrijk seizoen in de Road to Tokyo 2020.

Het wordt een zeer belangrijk seizoen voor de softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands. Al de hele winter trainen zij dagelijks samen in het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Amsterdam om ervoor te zorgen dat zij zich deze zomer weten te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Plaatsing

Om die Olympische ambitie te bewerkstelligen, zal het team van bondscoach Connie Clark zich bij het EK bij de top-6 moeten plaatsen. Dat is dan een mooie basisdoelstelling, maar het zal u niet verbazen dat de speelsters graag de ongeslagen Europese titel uit 2017 zouden willen prolongeren. Het EK van 2019 wordt van 30 juni tot en met 6 juli gespeeld in Tsjechië.

Hierna volgt het belangrijkste toernooi van dit jaar, de enige kans op plaatsing voor de Olympische Spelen. Het Olympisch Kwalificatie Toernooi Women’s Fastpitch Softbal wordt gespeeld op eigen bodem! In Utrecht strijden de zes beste landen van het EK met de twee beste Afrikaanse landen om één Olympisch ticket. Het toernooi wordt gespeeld op de velden van UVV tussen 23 en 28 juli en de speelsters van het Koninkrijksteam kunnen de hulp van de Nederlandse fans goed gebruiken, want naast de sterke Italianen verwacht men dat ook Tsjechië, Groot-Brittannië en Ierland met zeer sterke selecties zullen aantreden.

Programma

Data Toernooi
30 juni – 6 juli EK in Tsjechië
23 – 28 juli OKT in Utrecht

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK dames 2017