EK 2016

Nog 500 dagen tot de start van de Spelen van 2020

Nog 500 dagen tot de start van de Spelen van 2020

Dit is het logo van honkbal voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020

Over 500 dagen beginnen de Olympische Spelen van Tokyo in 2020. Tijdens die Spelen keren honkbal en softbal terug op het Olympische programma en de honkballers en softbalsters van Team Kingdom of the Netherlands zullen er alles aan doen om dit doel te bereiken. 2019 wordt een ontzettend belangrijk seizoen in de Road to Tokyo 2020.

Voor de honkballers staan dit seizoen vier belangrijke toernooien op het programma. Allereerst krijgt Team Kingdom of the Netherlands de kans om zich in eigen land voor te bereiden op het zeer belangrijke EK dat later dit seizoen gespeeld wordt. Van 12 tot en met 21 juni wordt in Rotterdam namelijk het World Port Tournament gespeeld met deelnemers als Curaçao, Taiwan en een Amerikaans team.

Kwalificatie

Vervolgens intensiveert de “Road to Tokyo 2020” na afloop van het Nederlandse hoofdklasseseizoen. Missie één voor de ploeg van Evert-Jan ’t Hoen is de Europese titel prolongeren in Duitsland. Tijdens het EK in Bonn en Solingen staat tussen 7 en 15 september bovendien een plekje bij het Olympisch Kwalificatie Toernooi op het spel. De top-5 van het EK en de Afrikaanse kampioen verplaatsen zich na het EK namelijk naar Italië, waar in Bologna en Parma gespeeld gaat worden in het OKT.

Voor directe plaatsing voor de Olympische Spelen moet het OKT gewonnen worden. Dit toernooi wordt van 18 tot en met 22 september gespeeld. De winnaar is geplaatst voor de Spelen en de nummer twee krijgt in 2020 nog de kans om het in een tweede OKT op te nemen tegen de nummers twee van de overige kwalificatie toernooien uit de andere werelddelen.

Premier12

Tenslotte is er aan het eind van het jaar nog het prestigieuze Premier12 toernooi, waaraan de twaalf beste geplaatste op de wereldranglijst meedoen. Team Kingdom of the Netherlands bereikte in 2015, tijdens de eerste editie van dit toernooi de kwartfinale, waarin het werd uitgeschakeld door Team USA. Dit jaar is de ploeg ingedeeld in de poule die in Mexico gespeeld wordt met daarin Team USA, Mexico en de Dominicaanse Republiek. De Premier12 wordt gespeeld van 2 tot en met 17 november.

Programma

Data Toernooi
12-21 juli World Port Tournament in Rotterdam
6-15 september EK in Bonn en Solingen (Duitsland)
18-22 september OKT in Bologna en Parma (Italië)
2-17 november Premier12 in Mexico en Japan


Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EK 2016