Pitcher Jhan Rifaela in actie voor Curaçao.

HB Hoofdklasse

Nieuwe pitcher voor L&D Amsterdam

Nieuwe pitcher voor L&D Amsterdam

Pitcher Jhan Rifaela in actie voor Curaçao.
Pitcher Jhan Rifaela in actie voor Curaçao.
Foto: © Robert Bos

De Amsterdamse hoofdklasser L&D Amsterdam heeft vlak voor de start van het nieuwe seizoen een nieuwe pitcher aan zijn selectie toegevoegd. De ploeg van de nieuwe hoofdcoach Brian Finnegan krijgt dit jaar de beschikking over de linkshandige Curaçaose international Jhan Rifaela.

De komst van de 24-jarige Rifaela moet de selectie van L&D Amsterdam wat meer lucht geven na het vertrek van pitchers Robin Schel en Kyle Ward. Afgelopen seizoen kwam Rifaela voor St. Maria Pirates uit in de competitie van Curaçao. In de beslissende wedstrijd uit de halve finales loodste Rifaela met een complete wedstrijd tegen Sta Rosa Indians zijn ploeg de finale in. Uiteindelijk heroverde zijn ploeg in de finale na twee jaar weer het kampioenschap.

Voor de Curaçaose kampioen speelde Rifaela vorig jaar dertien wedstrijden (57 1/3 inning). Hij won er acht en verloor geen enkel duel in de reguliere competitie. Rifaela leidde de competitie in aantal strikeouts (73). Daarnaast kwam de linkshandige pitcher tot een verdiende puntengemiddelde van 1.26. Alleen Ruderly Manuel (0.63) presteerde beter.

World Port Tournament

Twee jaar geleden reisde Rifaela al naar Nederland om met Curaçao deel te nemen aan het World Port Tournament. Tijdens dat toernooi kwam hij in actie in de met 5-2 verloren wedstrijd tegen Japan en als starter in de met 3-6 verloren wedstrijd tegen Chinese Taipei. In beide duels kreeg Rifaela het verlies op zijn naam. Hij sloot het toernooi af met een verdiende puntengemiddelde van 6.75. Een jaar eerder nam Rifaela met het nationale team van Curaçao ook deel aan de Haarlemse Honkbalweek.

Rifaela reist binnenkort af van Curaçao naar Amsterdam om zich te melden bij zijn nieuwe club. Op donderdagavond 4 april start L&D Amsterdam het nieuwe seizoen met een thuiswedstrijd tegen Silicon Storks.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse