Honkbal

MLB update: Profar in Japan

MLB update: Profar in Japan

Jurickson Profar is de nieuwe tweede honkman van de Oakland Athletics. Met dat team is hij nu in Japan, waar zij op 20 maart beginnen aan het seizoen. Foto: Freek Bouw – Phrake Photography

Nu Spring Training in volle gang is, zorgt Honkbalsite.com ervoor dat je wekelijks op de hoogte blijft van de prestaties van de spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden. Bekijk de stats en volg het laatste nieuws rondom de supersterren in de MLB.

Aanstaande woensdag begint het reguliere seizoen in de Major League Baseball met de wedstrijd tussen de Seattle Mariners van de legendarische Japanner Ichiro Suzuki en de Oakland Athletics van Jurickson Profar. Deze teams zijn inmiddels al in Japan en Profar heeft in twee oefenwedstrijden tegen de Hokkaido Nippon Ham Fighters twee honkslagen geslagen in acht slagbeurten, waaronder één tweehonkslag. De rest van de #KingdomBoyz bereidt zich ondertussen in Amerika nog voor op de start van hun seizoen.

Met een goed weekend heeft Ozzie Albies zijn slaggemiddelde flink opgekrikt. Mede dankzij twee wedstrijden waarin hij twee honkslagen uit drie beurten sloeg, is het slaggemiddelde van Albies gestegen naar .297.

Bogaerts is in dat stadium van Spring Training als een van de sterspelers van de Boston Red Sox puur bezig met het verzamelen van slagbeurten om te zorgen dat hij in vorm raakt voor de start van het seizoen. Ondertussen wordt er door verschillende journalisten al gespeculeerd over het contract dat hij volgend jaar als free agent zou kunnen verdienen. 6 jaar en 150 miljoen dollar is de eerste indicatie die wordt genoemd voor de cliënt van superagent Scott Boras.

Ook Kenley Jansen werkt rustig naar het seizoen toe en lijkt – gezien zijn statistieken – al aardig in vorm te zijn. Ondertussen is Jansen zo ongekend goed en populair dat zelfs zijn collega’s beelden van zijn wind up goed bekijken om zijn succes en beweging te emuleren. Carl Edwards Jr., zelf toch ook geen verkeerde reliever met ervaring in de World Series (2016), lijkt inmiddels dezelfde techniek te gebruiken als de Curaçaoënaar.

Carter Kieboom blijft ondertussen de speler met de meest indrukwekkende Spring Training tot nu toe. De jongste van de twee Kieboom broers bij de Nationals sloeg afgelopen week twee homeruns op niemand minder dan Houston Astros werper Justin Verlander.

https://www.instagram.com/p/Bu_I-61AOAn/

Spencer Kieboom ziet ondertussen dat zijn speeltijd in Spring Training begint te slinken. De catcher, die vorig jaar als back-up nog het grootste deel van het seizoen onderdeel uitmaakte van de hoofdmacht heeft nu zowel Kurt Suzuki als Yan Gomes voor zich in de pikorde. Toch laat hij met een goede Spring Training zien klaar te zijn voor een nieuwe kans in het geval dat één van deze twee geblesseerd raakt.

Profar zit met de Athletics dus al in Japan, maar speelde aan het begin van de week ook nog even in Spring Training. Aanvallend liep het nog niet van een leien dakje en daarom is het goed om te zien dat hij in zijn eerste wedstrijd op Japanse bodem 2 uit 5 sloeg.

Schoop krijgt bij de Twins de kans om zich te herstellen van een teleurstellend seizoen. Zijn coaches hebben hem erop gewezen dat ze een technische foutje zagen in zijn swing. Het foutje zou erin geslopen zijn nadat hij vanwege een buikspierblessure anders is gaan swingen. Nu is het aan Schoop om te bewijzen dat hij met zijn ‘eigen swing’ weer terug kan keren naar het niveau waar hij in 2017 op speelde.

Bij Simmons moeten we nog niet te veel letten op zijn statistieken. Hij is, dankzij een blessure, wat langzaam uit de startblokken gekomen, maar speelde op vrijdag en zaterdag voor het eerst twee dagen achter elkaar. Dat is een goed teken op weg naar volledig herstel en nu is het zorgen dat hij wedstrijdfit raakt voor Opening Day.

Dan de Minor Leaguers, te beginnen met Didder, die niet vaak meer in actie kwam deze week. Wel kwam hij op het veld een andere Arubaan tegen deze week:

https://www.facebook.com/BaseballAruba/posts/2141610562543004

Er was deze week ook een debutant op MLB Spring Training niveau. Hendrik Clementina is een van de grootste talenten uit de opleiding van de Cincinnati Reds en de catcher werd vorig seizoen uitgeroepen tot All-Star in Midwest League (Single-A). In zijn eerste en tot nu toe enige slagbeurt in Spring Training kwam hij niet tot een honkslag.

In Japan bereiden natuurlijk ook de spelers uit de Nippon Professional Baseball League zich voor op het nieuwe seizoen. Zo zagen we dat Wladimir Balentien een 20-pitch bullpen session afgewerkt heeft. Huh?! Denkt hij aan een carrière-switch?

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal