Kalian Sams aan slag voor het Koninkrijksteam.

Honkbal

Nieuw profteam voor Kalian Sams

Nieuw profteam voor Kalian Sams

Kalian Sams aan slag voor het Koninkrijksteam.
Kalian Sams komt in 2019 uit voor de High Point Rockers.
Foto: © FIBS/PhotoBass

Kalian Sams komt ook in 2019 uit in een professionele competitie. Na vier seizoenen gespeeld te hebben voor de Capitales de Quebec in de CanAm League, speelt Sams dit seizoen voor een nieuw team in de Atlantic League: de High Point Rockers.

De 32-jarige Hagenaar tekende in 2006 zijn eerste professionele contract bij de Seattle Mariners. Voor deze organisatie kwam hij tussen 2007 en 2013 uit op alle Minor League niveau’s van Rookie Ball tot Triple-A. Op 23 april 2013 werd Sams, anderhalf jaar nadat hij met Team Kingdom of the Netherlands de wereldtitel won in Panama, ontslagen door de Mariners.

Hij werd opgepikt door de San Diego Padres en speelde voor hen op Double-A en Triple-A niveau, maar werd uiteindelijk ook door hen ontslagen. Hierna begon zijn avontuur in de verschillende Independent Leagues, professionele competities die onafhankelijk opereren van de Major League Baseball.

Sams afgelopen winter tijdens een fotoshoot voor Gajes, de Official Headwear Partner van Team Kingdom of the Netherlands. Foto: Gert Roersma

Independent League

Zijn eerste kennismaking met de Atlantic League bij de Camden Riversharks was kort, maar krachtig. Na vijf sterke wedstrijden stonden de Texas Rangers bij hem op de stoep. Bij de Rangers maakte Sams het seizoen 2013 af, maar zijn contract werd niet verlengd.

Via Mexico (Mexican Pacific Winter League) keerde Sams in 2014 terug bij Camden, waar een knieblessure ervoor zorgde dat zijn contract halverwege het seizoen werd ontbonden. Na zijn herstel kreeg de outfielder aan de andere kant van de wereld een kans. In de Taiwanese Popcorn League probeerde hij zich in de kijker te spelen van Japanse en Zuid-Koreaanse teams.

Nieuwe uitdaging

In 2015 begon echter een reeks van vier succesvolle seizoenen op rij bij de Capitales de Quebec, met in 2016 nog een kort uitstapje naar de Mexican League. In Canada groeide hij uit tot een publiekslieveling, maar na vier seizoenen werd het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Dit seizoen komt Sams dus uit voor een nieuw team in een voor hem al bekende Atlantic League. Bij de High Point Rockers is de bekendste speler op het voorlopige roster Dante Bichette Jr. Bichette werd in 2011 in de eerste ronde gedraft door de New York Yankees, maar bereikte nooit de Majors. Hij is de zoon van Dante Bichette Sr., viervoudig MLB All-Star, en de oudere broer van Bo Bichette, een van de grootste talenten van de Toronto Blue Jays.

De bekendste naam bij de Rockers is pitching coach Frank Viola. Viola speelde 15 seizoenen in de MLB en won bijna 200 wedstrijden. In 1988 werd hij bovendien uitgeroepen tot AL Cy Youn Award winnaar. Sams en de Rockers openen het seizoen op 2 mei tegen de Sugar Land Skeeters uit Texas.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal