Dashenko Ricardo.

Honkbal

Dashenko Ricardo naar Tampa Bay Rays

Dashenko Ricardo naar Tampa Bay Rays

Dashenko Ricardo.
Dashenko Ricardo.
Foto: © Atusko Miyano

Na zes jaar krijgt Dashenko Ricardo de kans om terug te keren in de Minor Leagues. Het contract van de 29-jarige international is door zijn Amerikaanse club Sioux Falls Canaries verkocht aan Tampa Bay Rays. De Curaçaose catcher speelde in 2013 voor het laatst in de Minor Leagues, toen hij onder contract stond van Los Angeles Dodgers.

Dashenko Ricardo kwam tussen 2007 en 2013 achtereenvolgens uit voor Baltimore Orioles, San Francisco Giants en Los Angeles Dodgers. Die laatste club beëindigde in maart 2014 de overeenkomst met Ricardo, waarna hij naar Nederland verhuisde om voor Kinheim zijn debuut te maken in de hoofdklasse.

In de Nederlandse hoofdklasse speelde Ricardo voor Kinheim (2014 en 2015) en Curaçao Neptunus (2016). In het seizoen 2015 werd hij uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler. De afgelopen twee seizoenen kwam hij voor Lincoln Saltdogs uit in de professionele American Association. In december werd hij door zijn club geruild aan Sioux Falls Canaries. Deze profclub heeft nu zijn contract verkocht aan Tampa Bay Rays.

All Star Game

De 29-jarige Ricardo nam in 2017 deel aan de American Association All Star Game en was twee seizoenen lang de startende catcher voor Lincoln Saltdogs. Hij kwam in die twee seizoenen tot een slaggemiddelde van .269 met elf homeruns en 64 binnengeslagen punten in 142 wedstrijden.

Met het vertrek van Ricardo ziet Sioux Falls Canaries voor de tweede keer deze maand een speler de overstap maken naar een Major League-club. Eerder in de week werd de 25-jarige pitcher Ryan Fritze al ingelijfd door Arizona Diamondbacks. Ricardo krijgt op zijn beurt een kans bij Tampa Bay Rays. De honkballer van Curaçao bereikte in 2013 de Triple A Pacific League, waarin hij voor Albuquerque Isotopes twee wedstrijden speelde. In datzelfde seizoen debuteerde de Curaçaose catcher ook voor het Double A-team Chattanooga Lookouts. Het is nog niet bekend bij welk team en in welke rol Ricardo door zijn nieuwe club wordt ondergebracht.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal