Juan Carlos Sulbaran maakte vorig jaar voor Storks zijn debuut in de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

Sulbaran verruilt Storks voor DSS

Sulbaran verruilt Storks voor DSS

Juan Carlos Sulbaran maakte vorig jaar voor Storks zijn debuut in de hoofdklasse.
Juan Carlos Sulbaran maakte vorig jaar voor Storks zijn debuut in de hoofdklasse.
Foto: © Robert Bos

Juan Carlos Sulbaran komt ook dit seizoen uit in de Nederlandse hoofdklasse. De Curaçaose pitcher maakt de overstap van het Haagse Storks naar DSS. Voor de Haarlemse hoofdklasser is Sulbaran per direct inzetbaar. De 29-jarige international, die eerder met het Nederlands Koninkrijksteam onder meer deelnam aan de Olympische Spelen en wereldkampioen werd in 2011, is voor DSS het gehele seizoen beschikbaar.

Bij de terugkeer van Sulbaran in de Nederlandse hoofdklasse kreeg DSS de hulp van de honk- en softbalbond KNBSB en bondscoach Evert-Jan ’t Hoen. Die bemiddeling maakte het mogelijk dat de voormalig profhonkballer voor een tweede seizoen terugkeert naar de Nederlandse hoofdklasse. Sulbaran is daarmee ook een belangrijke kandidaat voor deelname aan het Europees kampioenschap en het Olympisch kwalificatietoernooi later dit jaar.

Sulbaran speelde vorig seizoen voor Storks drie wedstrijden in de reguliere competitie van de hoofdklasse, voordat hij naar Canada vertrok voor een kort uitstapje naar Winnipeg Goldeyes. Zijn verblijf bij deze profclub bleef door visumproblemen beperkt tot zes wedstrijden, waarna hij voor de strijd tegen degradatie terugkeerde bij Storks.

No-hitter

Dat bleek belangrijk voor de Haagse club. Met name in de wedstrijden om promotie/degradatie liet Sulbaran zijn waarde zien. De international gooide in de best-of-five tegen Kinheim in twee wedstrijden dertien innings met in totaal 24 keer drie slag en had daarmee een belangrijk aandeel in de handhaving van Storks in de hoofdklasse. Eerder in het seizoen was Sulbaran in de wedstrijd tegen Hoofddorp Pioniers slechts één uit verwijderd van een no-hitter. Bij een 4-0 voorsprong voor Storks sloeg Joey Eeman met twee man uit een tweehonkslag om de no-hitter op te breken. Sulbaran kwam dat duel tot dertien keer drie slag. Storks won uiteindelijk met 4-2.

Sulbaran is één van de nieuwe pitchers voor DSS dit seizoen, dat voor het eerst onder leiding staat van hoofdcoach Marco Wels. Eerder versterkte de Haarlemse club zich al met pitchers Ibrahin Redan, Alexander Valdez (beiden afkomstig van Hoofddorp Pioniers) en Moreno Vork (HCAW).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse