HB Hoofdklasse

HCAW versterkt zich met Renaigel Martis

HCAW versterkt zich met Renaigel Martis

Renaigel Martis, hier in actie voor de Houston Astros, komt de selectie van HCAW versterken in 2019

HCAW heeft zijn selectie versterkt met voormalig profhonkballer Renaigel Martis. De 21-jarige honkballer uit Curaçao is inmiddels in Nederland en maakt aankomend weekeinde voor het eerst zijn opwachting voor de Bussumse hoofdklasser tijdens het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi.

Met Renaigel Martis krijgt HCAW de beschikking over een speler met ervaring in het profhonkbal. In de seizoenen 2016 en 2017 speelde hij 89 wedstrijden voor het satellietteam van Houston Astros in de Dominicaanse zomercompetitie. Bij dit team was Martis de ploeggenoot van Oliver van der Wijst Severino, die afgelopen najaar al de overstap maakte naar HCAW. In 2014 nam Martis met Dutch Caribbean deel aan het MLB Fall Academies Tournament in Hoofddorp.

Martis was van vaste waarde voor DSL Astros en was zowel in 2016 (.258) als 2017 (.241) productief voor zijn ploeg. Hij sloeg vier homeruns en wist zestien honken te stelen. Nadat Houston Astros de overeenkomst met Martis in decemer 2017 had verbroken, keerde hij terug naar Curaçao waar hij zich aansloot bij Royal Scorpions, één van de teams die uitkomen in de competitie op Curaçao.

In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi

Martis maakt komende maand zijn debuut in de Nederlandse hoofdklasse. De 21-jarige speler van Curaçao is inzetbaar op alle posities in het buitenveld. Hij maakt zijn debuut voor HCAW tijdens het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi, dat van vrijdag 29 tot en met zondag 31 maart in Bussum wordt gehouden.

Aan het jaarlijkse toernooi in de Rob Hoffmann Vallei nemen ditmaal behalve gastheer HCAW ook L&D Amsterdam, Curaçao Neptunus en De Glaskoning Twins deel. Daarmee heeft de Bussumse club opnieuw de top 4 van Nederland voor het toernooi weten te strikken. HCAW opent het toernooi vrijdagavond om 20.00 uur met een wedstrijd tegen L&D Amsterdam. De toegang tot het In Memoriam Charles Urbanus Sr. Toernooi is gratis.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse