Chantal Versluis in actie voor het Italiaanse Sesetese.

Golden League

Chantal Versluis keert terug in Italiaanse competitie

Chantal Versluis keert terug in Italiaanse competitie

Chantal Versluis in actie voor het Italiaanse Sesetese.
Chantal Versluis in actie voor het Italiaanse Sestese.
Foto: © Fred Versluis

Team Kingdom of the Netherlands outfielder Chantal Versluis keert in 2019 terug in de Italiaanse competitie. Daarin zal zij, net als in 2017, uitkomen voor Sestese.

Versluis, die al meer dan 100 interlands op haar naam heeft staan, heeft zich deze winter met haar teamgenoten van het Koninkrijksteam voorbereid op dit zeer belangrijke seizoen. In 2019 staat naast het EK in Tsjechië namelijk ook het Olympisch Kwalificatie Toernooi in Utrecht op het programma.

Daar ligt voor Versluis dan ook de focus dit seizoen: “Voor het OKT zal ik een aantal keer heen en weer vliegen naar Italië om daar te spelen en hier met Oranje te trainen. Na het OKT ga ik full time voor Sestese spelen.”

Op 13 april vliegt Versluis voor het eerst naar Sestese, waar zij in 2017 al eens werd uitgeroepen tot beste slagvrouw en beste verdedigende speelster in het outfield.

Met een slaggemiddelde van .420 werd Chantal Versluis beste slagvrouw in de Girone B, de regio van de Serie A waarin Sestese uitkomt. Versluis sloeg 21 honkslagen in 50 beurten, waaronder vier tweehonkslagen en drie driehonkslagen.

Gevraagd naar het verschil in niveau tussen de Italiaanse Serie A en de Nederlandse Golden League liet Versluis in 2017 het volgende optekenen: “Het niveau is vrijwel hetzelfde, al denk ik dat er wat meer en wat betere buitenlanders in Italië spelen. Vooralsnog is het een hele ervaring. Ik speel voor een minder team, dus vind het leuk te zien hoeveel plezier je nog steeds uit het spel kan halen zonder altijd te winnen.”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League