Honkbal

Pitchers Koninkrijksteam op trainingskamp in Italië

Pitchers Koninkrijksteam op trainingskamp in Italië

Orlando Yntema bereidt zich met elf andere werpers van Team Kingdom of the Netherlands in Italië voor op dit belangrijke seizoen (Foto: Hans van Leuven)

De pitchers van Team Kingdom of the Netherlands bereiden zich deze week in Italië onder leiding van Pitching Coach Robin van Doornspeek en Performance Coach Paul Venner voor op een zeer belangrijk seizoen waarin plaatsing voor de Olympische Spelen op het spel staat..

In Castiglione della Pescaia sluit de groep van 12 werpers hun off-season programma af, waarin zij vanaf november 3 maal per week bezig zijn geweest met krachttraining, een persoonlijk gooiprogramma en classroom sessies.

In die sessies is de groep onder andere bezig geweest met mentale weerbaarheid, voeding, doelen stellen en onderlinge afspraken maken.

Verjonging

In de winter is er met opzet gekozen om een koppeling te maken tussen de werpers van het A-Team en een groep werpers uit de U23 selectie, om zo een bredere en jongere groep klaar te stomen.

Na het Pitching Kamp krijgen de werpers een paar weken vrij van hun nationaal team verplichtingen, om zich volledig te kunnen richten op de Hoofdklassestart met hun desbetreffende club.

https://www.instagram.com/p/BvgjEulAA2U/?utm_source=ig_web_copy_link

In Italië wordt tijdens het relatief korte, maar intensieve kamp gewerkt aan het wedstrijdfit maken van de werpers, zodat zij optimaal voorbereid aan het cruciale seizoen 2019 kunnen starten.

“Pitching is the name of the game” en zal een belangrijke bijdrage moeten leveren aan kwalificatie voor Tokyo2020 in september.

Pitchers:

 1. Diegomar Markwell
 2. Orlando Yntema
 3. Mike Bolsenbroek
 4. Shairon Martis
 5. Juan Carlos Sulbaran
 6. Kevin Kelly
 7. Lars Huijer
 8. Kaj Timmermans
 9. Misja Harcksen
 10. Mike Groen
 11. Colin van Laar
 12. Brian van Laar

Catchers:

 1. Rodney Daal
 2. Leandro Anasagasti

Staf:

 1. Robin van Doornspeek
 2. Paul Venner

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal