Van links naar rechts: Mike Bolsenbroek, Giovanni Tensen en Phildrick Llewellyn.

Honkbal

Nederlandse honkballers van start in Duitsland

Nederlandse honkballers van start in Duitsland

Van links naar rechts: Mike Bolsenbroek, Giovanni Tensen en Phildrick Llewellyn.
Van links naar rechts: Mike Bolsenbroek, Giovanni Tensen en Phildrick Llewellyn.

Terwijl de Nederlandse hoofdklasse nog een klein weekje op zich laat wachten, beginnen in Duitsland al wel drie spelers uit het Nederlands Koninkrijk aan het nieuwe seizoen. Nieuwkomer is Phildrick Llewellyn. De voormalig international maakt zijn debuut voor Paderborn Untouchables.

De 25-jarige Llewellyn keert daarmee terug in de Europese competitie. Vorig seizoen stond de honkballer uit Curaçao kort onder contract bij het Italiaanse Rimini. Nadat hij na teleurstellende resultaten bij deze club was weggestuurd, maakte Llewellyn het seizoen af bij de Canadese profclub Quebec Capitales.

Bij Paderborn Untouchables krijgt de voormalig profhonkballer als assistent-trainer onder meer de catchers onder zijn hoede van zowel de hoofdmacht als de juniorenploeg. Daarnaast wordt Llewellyn als catcher ingezet om de jonge Maurice Bendrien achter de thuisplaat te ontlasten.

Overstap

Naast Llewellyn keren pitchers Mike Bolsenbroek en Giovanni Tensen weer terug in de Duitse Bundesliga. Tensen komt voor het tweede seizoen op rij in de Bundesliga Nord uit voor Solingen Alligators, terwijl Mike Bolsenbroek onlangs de overstap maakte van Regensburg Legionaere naar Heidenheim Heideköpfe. Beide teams spelen in de Bundesliga Süd. Voormalig profhonkballer Bolsenbroek was sinds 2008 tien seizoenen lang actief voor de club uit Regensburg.

Bolsenbroek en Llewellyn verbleven deze maand allebei in Italië. Bolsenbroek was met de pitchers uit het Nederlands Koninkrijksteam neergestreken in het Italiaanse Castiglione della Pescaia voor een trainingskamp. Llewellyn had samen met zijn nieuwe Duitse ploeg voor een trainingskamp de tenten opgeslagen in Nettuno.

Debuut

Het nieuwe seizoen in de Duitse Bundesliga gaat vanavond van start met de wedstrijd tussen Mainz Athletics and Regensburg Legionaere. Bolsenbroek maakt voor zijn nieuwe club uit Heidenheim dit weekeinde zijn debuut in de serie tegen Stuttgart Reds. De Solingen Alligators van Tensen openen het seizoen tegen Bremen Dockers. Paderborn Untouchables treft in het eerste speelweekeinde in de Bundesliga Nord promovendus Wesseling Vermins.

De reguliere competitie in Duitsland wordt al in juni afgesloten, waarna de finale in augustus wordt beslist. Hierdoor moeten de Duitse spelers ruim om tijd beschikbaar zijn voor deelname aan het Europees kampioenschap voor spelers van 23 jaar en jonger, het Europees kampioenschap voor A-landen en eventueel het Olympisch kwalificatietoernooi.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal