Roger Bernadina speelde twee seizonen in Zuid-Korea voor Kia Tigers.

Honkbal

Bernadina vervolgt carrière in Japan

Bernadina vervolgt carrière in Japan

Roger Bernadina speelde twee seizonen in Zuid-Korea voor Kia Tigers.
Roger Bernadina speelde twee seizonen in Zuid-Korea voor Kia Tigers.

Voormalig Major Leaguer Roger Bernadina vervolgt zijn carrière in Japan. De 34-jarige buitenvelder, die afgelopen twee seizoenen voor Kia Tigers in de Zuid-Koreaanse profcompetitie uitkwam, heeft een overeenkomst getekend voor Ishikawa Million Stars.

In dienst van Ishikawa Million Stars maakt Bernadina zijn debuut in het Japanse honkbal. Het semi-professionele team komt uit in de Baseball Challenge League. een onafhankelijke profcompetitie in Japan.

Gisteren heeft Ishikawa Million Stars de komst van de Nederlander bekendgemaakt. Bernadina is één van de twee nieuwe aanwinsten dit weekeinde voor de club. De andere is de 34-jarige Dominicaanse pitcher Marcos Mateo, die in 2010, 2011 en 2015 zeventig wedstrijden in de Major League speelde voor Chicago Cubs en San Diego Padres.

Landstitel

Bernadina moest op zoek naar een nieuwe club toen duidelijk werd dat KIA Tigers de overeenkomst met zijn drie buitenlandse spelers niet zou verlengen. Dat besluit werd door de club genomen nadat de ploeg er dit jaar niet in was geslaagd om de titel in de Korea Baseball Organization (KBO) te prolongeren. Met Kia Tigers was Bernadina bezig aan zijn tweede seizoen in de KBO. De landstitel die hij in 2017 won, was de eerste voor Kia Tigers sinds 2009. In dat seizoen kreeg Bernadina tijdens de jaarlijkse KBO Award Gala de prijs voor de meeste gescoorde punten (118).

Afgelopen seizoen kwam de Nederlandse buitenvelder tot een slaggemiddelde van .310 met twintig homeruns en zeventig binnengeslagen punten. Een jaar eerder had Bernadina nog 27 homeruns en 111 punten binnengeslagen. Toen eindigde hij het seizoen met een slaggemiddelde van .320. In beide seizoenen wist Bernadina 32 honken te stelen. Deze winter al werd Bernadina bij Kia Tigers vervangen door voormalig Major Leaguer Jeremy Hazelbaker. Inmiddels heeft nu ook Bernadina onderdak gevonden bij een nieuwe club.

Onafhankelijke profcompetitie

Daarmee is Bernadina de tweede voormalig speler uit het Nederlands Koninkrijksteam die in Japan uitkomt in één van de onafhankelijke profcompetities. Catcher Rudy van Heydoorn is met zijn Ehime Mandarin Pirates begonnen aan een nieuwe seizoen in de Shikoku Island League Plus. Bernadina begint aan zijn achttiende seizoen als profhonkballer. In zijn carrière speelde hij tussen 2008 en 2014 zeven seizoenen in de Major League. Daarnaast kwam hij in actie in de wintercompetities in Venezuela en Mexico.

Ishikawa Million Stars heeft zijn thuisbasis in Kanazawa, de hoofdstad van de prefectuur Ishikawa in het midden van Japan. De club staat onder leiding van de veertigjarige Masaru Takeda, die tussen 2006 en 2016 voor Hokkaido Nippon Ham Fighters uitkwam in de Pacific League van de NPB.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal