Brian Finnegan in 2014 als coach van het Rookie League-team van Amsterdam Pirates.

HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam wint I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi

L&D Amsterdam wint I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi

Brian Finnegan in 2014 als coach van het Rookie League-team van Amsterdam Pirates.
Nieuwe manager Brian Finnegan won met zijn L&D Amsterdam het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Traditiegetrouw werd in het laatste weekend voor de start van het reguliere Hoofdklasseseizoen in Bussum het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi gespeeld. De volledige Top-4 van het afgelopen seizoen streed in de Rob Hoffman Vallei om de titel van de zevenendertigste editie van dit toernooi.

Op vrijdagavond openden HCAW en L&D Amsterdam het bal. Voor de Amsterdammers was Rob Cordemans ouderwets ijzersterk op de heuvel. HCAW kwam niet verder dan één run, terwijl L&D Amsterdam op het werpen van Chris Pfau en reliever Jiorgeny Casimiri, mede dankzij een RBI-double van Gilmer Lampe, drie keer wist te scoren.

Neptunus

De verdedigend landskampioen Curaçao Neptunus kwam op zaterdag voor het eerst in actie. In de double header met L&D Amsterdam en Twins Oosterhout kwamen zij verrassend genoeg niet verder dan een gelijkspel. Tegen Amsterdam werd het 2-2 en Twins won, mede dankzij een sterke start van aanwinst Thomas Roijers. met 6-4.

In de laatste wedstrijd op zaterdag versloeg HCAW de ploeg uit Oosterhout met 5-1, waardoor de Amsterdammers bij winst op zondag het toernooi op hun naam zouden schrijven.

Starter Jim Ploeger bleek oppermachtig voor Amsterdam, bij wie de slagploeg op volle toeren draaide. De ploeg van nieuwe manager Brian Finnegan won met 9-0 en schreef zo het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi op haar naam.

HCAW eindigde op hun eigen toernooi op de tweede plaats na een 0-0 gelijkspel met Curaçao Neptunus in de laatste wedstrijd van het toernooi. De individuele prijzen gingen opvallend genoeg naar spelers van de nummers drie en vier van het toernooi: Jochem Koedijk (Beste slagman, Neptunus), Diegomar Markwell (Beste werper, Neptunus) en Stijn Janssens (MVP, Twins).

Competitiestart

HCAW is voor titelverdediger Neptunus ook de eerste tegenstander in de competitie in het weekend van 4-7 april. De Rotterdammers openen de Hoofdklasse met een thuiswedstrijd op donderdagavond. L&D Amsterdam opent thuis tegen Silicon Storks en Twins Oosterhout begint uit bij Quick Amersfoort.

DSS, dat dit weekeinde het Mastenbroek Toernooi won in Enschede, begint het nieuwe seizoen tegen Hoofddorp Pioniers.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse