Honkbal

Megacontract voor Xander Bogaerts

Megacontract voor Xander Bogaerts

Xander Bogaerts werd op zondag in één klap de best betaalde sporter van het Koninkrijk der Nederlanden. Foto: Freek Bouw – Phrake Photography

De Arubaanse korte stop Xander Bogaerts heeft op zondagavond zijn handtekening gezet onder een gigantische contractverlenging bij de Boston Red Sox. Bogaerts blijft nog zeven jaar spelen bij de World Series winnaar van 2018 en zal in die periode 132 miljoen dollar (ca. 117 miljoen euro) verdienen.

Bogaerts, die in 2013 debuteerde in de Major League Baseball, speelt al zijn hele loopbaan voor de Boston Red Sox. Zijn huidige contract zou na dit seizoen aflopen, maar de Red Sox hebben er alles aan gedaan om de Arubaanse sterspeler voor de club te behouden.

Met de contractverlenging voor zeven seizoenen is Xander Bogaerts (ca. 17 miljoen euro per jaar) in één klap de best verdienende sporter van het Koninkrijk der Nederlanden. Hij passeert Kenley Jansen, de closer van de Los Angeles Dodgers (15 miljoen euro per jaar), op deze lijst. Andrelton Simmons volgt op 11.5 miljoen euro.

Bogaerts won met de Boston Red Sox al twee keer de World Series (2013 en 2018), was één keer All-Star (2016) en won twee Silver Slugger Awards de voor beste aanvallende korte stop (2015 en 2016). In zijn nieuwe contract zit overigens nog een optie voor een achtste jaar, die automatisch gelicht wordt als hij in 2025 535 keer aan slag komt. Ter verduidelijking: in 2018 kwam Bogaerts 580 keer aan slag.

De contractverlenging van Bogaerts, die in 2011 wereldkampioen werd met Team Kingdom of the Netherlands en in 2013 en 2017 met Oranje deelnam aan de World Baseball Classic, zet een duidelijke trend voort, waarbij spelers grote contractverlengingen bij hun huidige teams verkiezen boven free agency. Onlangs zette Mike Trout zijn handtekening onder het grootste sportcontract aller tijden: 12 jaar en 430 miljoen dollar.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal