De softbalsters van Olympia Haarlem keren voor het tweede jaar op rij terug op de European Premiere Cup.

EC dames 2019

Olympia Haarlem treft Europees clubkampioen

Olympia Haarlem treft Europees clubkampioen

De softbalsters van Olympia Haarlem keren voor het tweede jaar op rij terug op de European Premiere Cup.
De softbalsters van Olympia Haarlem keren voor het tweede jaar op rij terug op de European Premiere Cup.
Foto: © Olympia Haarlem

De softbalsters van Olympia Haarlem nemen het in de eerste speelronde van de European Premiere Cup in ieder geval op tegen Europees clubkampioen Bussolengo. Samen met deze Italiaanse ploeg is Olympia Haarlem voor het Europees clubtoernooi ingedeeld in poule B.

Vorig jaar debuteerde Olympia Haarlem als regerend Nederlands kampioen in dit belangrijkste Europese clubtoernooi, nadat het in 2017 winnaar was geworden van de European Cup Winners Cup. De Haarlemse softbalsters wonnen zeven van hun negen wedstrijden, maar werden een dag voor de finale uitgeschakeld door het Tsjechische Zraloci Ledenice. Eerder in het toernooi werd ook verloren van Bussolengo (5-6).

In de herkansing treft Olympia Haarlem deze zomer in ieder geval opnieuw Bussolengo. De Haarlemse softbalsters openen het toernooi maandag 19 augustus eerst met een wedstrijd tegen het Russische Carrousel (maandag 19 augustus). Op dinsdag is de Italiaanse kampioen de tweede tegenstander, waarna nog wedstrijden volgen tegen Hoboken Pioneers (België) op eveneens dinsdag en het Duitse Wesseling Vermins op woensdag 21 augustus.

Bekijk het volledige programma voor Olympia Haarlem

European Cup Winners Cup

In poule A is gastvrouw Bollate (Italië) ingedeeld met Zraloci Ledenic (Tsjechië), Barracudas (Zwitserland), Les Comanches (Frankrijk) en Trnava Panthers (Slowakije). De European Premiere Cup in Bollate wordt van maandag 19 tot en met zaterdag 24 augustus gehouden.

Gelijktijdig vindt in Praag de European Cup Winners Cup plaats. Het is voor het eerst sinds 2007 dat dit toernooi wordt georganiseerd door Eagles Praha. Voor dit Europese clubtoernooi reist Terrasvogels af naar de Tsjechische hoofdstad. De softbalsters uit Santpoort-Zuid zijn eveneens in poule B ingedeeld. Zij treffen achtereenvolgens de teams van Therwil Flyers (Zwitserland), Moscow (Rusland), New Zealand ISA, Joudrs (Tsjechië) en Alligators (Servië). Terrasvogels keert na een jaar afwezigheid terug op het Europese niveau. Twee jaar geleden verloor de ploeg de finale van de European Premiere Cup van Bussolengo.

Bekijk het volledige wedstrijdprogramma voor Terrasvogels

Finaleronde

Poule A is tijdens de 28e editie van de European Cup Winners Cup samengesteld uit gastvrouw Eagles Praha, het Italiaanse Forli, Neunkirchen (Duitsland), het Spaanse Rivas, Les Pharaons uit Frankrijk en Vienna M-Stars (Oostenrijk).

Tijdens zowel de Premiere Cup als de Cup Winners Cup plaatsen de beste drie teams uit elke poule zich voor de finaleronde, waarin nog een halve competitie wordt gespeeld. De twee beste teams van deze finalerondes spelen op zaterdag 24 augustus de finale.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in EC dames 2019