Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem oppermachtig in Enschede

FysioExpert Olympia Haarlem oppermachtig in Enschede

Landskampioen FysioExpert Olympia Haarlem heeft op zondag het Mastenbroek toernooi gewonnen via een 7-0 overwinning op Roef! in de finale. (Foto: Jesper de Boer)

In Enschede werd afgelopen weekeinde het Mastenbroek toernooi gespeeld. Traditiegetrouw is dit een van de belangrijkste oefentoernooien in de voorbereiding van de Golden League teams. Opvallend genoeg werd er door Terrasvogels, DSS en Sparks Haarlem afgezegd voor het toernooi vanwege een te groot aantal blessures in de selectie. Daardoor bleven Olympia, Tex Town Tigers, Twins en Roef! over als deelnemende Golden League teams.

Op basis van de eindstand in de Golden League van 2018 was het dan ook niet verrassend dat de finale in Enschede gespeeld werd tussen Roef! en FysioExpert Olympia Haarlem. Olympia kreeg in de voorronde in wedstrijden tegen Tex Town Tigers, Carrousel en Twins slechts drie punten tegen. In de kruisfinale werd het Duitse Nationale Team met ruime cijfers verslagen.

Roef! versloeg Duitsland, Barracudas en SK Joudrs en kreeg daarin maar één punt tegen. Een 4-2 overwinning op Tex Town Tigers leverde hen een plek in de finale op. Tex Town Tigers eindigde op de vierde plaats, terwijl Twins zesde werd.

In de finale bleek Olympia veel te sterk voor Roef!. Via de mercy rule eindigde de wedstrijd in de vijfde inning bij een 7-0 voorsprong voor de Haarlemse formatie. Bekijk hier de samenvatting van de finale van Softbaldino.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League