Prijswinnaars Luuk ter Beek (m) en Nolan Beugeling (r) op de foto met ploeggenoot Leandro Anasagasti.

College

Luuk ter Beek wil Amerika veroveren

Luuk ter Beek wil Amerika veroveren

Prijswinnaars Luuk ter Beek (m) en Nolan Beugeling (r) op de foto met ploeggenoot Leandro Anasagasti.
Luuk ter Beek (m) op de foto met ploeggenoten Nolan Beugeling (r) en Leandro Anasagasti.
Foto: © Raymond Beugeling

De zeventienjarige Luuk ter Beek gaat zijn dromen achterna in Amerika. Na de zomer vertrekt hij naar Arizona Western College in Amerika om te studeren, maar vooral om te honkballen in de National Junior College League.

Momenteel is Luuk actief als pitcher in de hoofdklasse bij de Hoofddorp Pioniers. Ook is hij al meerdere malen uitgekomen voor de nationale jeugdselecties. Voor Luuk was het alleen nog wachten totdat hij ook in Amerika werd ontdekt en dat gebeurden. Luuk plaatste een aantal filmpjes op Twitter, waarin hij een verschillende honkbalgerelateerde groepen tagde en zo is het balletje gaan rollen. Het filmpje werd in no time meer dan 17.000 keer bekeken. 17.000 keer! Tussen de vele reacties zaten ook verschillende scholen uit Amerika. Uiteindelijk viel de keuze al snel op Arizona Western College omdat zij een scholarship aanboden.

Arizona Western College

Arizona Western College is een division 1 college of te wel de beste coaches, topfaciliteiten en veel sport. Ook draaien zij mee in de top van het college Baseball van de NJCAA (National Junior College League). Natuurlijk super, maar voor Luuk waren er nog andere redenen om voor Arizona Western College te kiezen. Na de zomer is Luuk niet de enige Nederland op AWC. Teamgenoot Delano Selassa start tegelijk met Luuk en Angelo Wicklert zit er al.

Arizona Western College zit in Arizona, in het plaatsje Yuma. Zoals de meeste honkbal liefhebbers wel weten wordt in die regio ieder voorjaar de Spring Training competitie door heel veel MLB-teams afgewerkt. Zo’n beetje alle scouts van alle teams zijn dan in die regio aanwezig. Een prima locatie dus om hen te laten zien wat je kunt en super spannende wedstrijden te kijken.

Ambitie

“Op de Olympische Spelen in Tokyo of Los Angeles, daar wil ik staan.” Dat is voor Luuk het hoofddoel, maar hoe gaat hij dit bereiken? Daar heeft hij allerlei scenario’s voor bedacht. Luuk’s ambitie is om 1 of 2 jaar junior college te doen en dan binnen te komen op een 4-jarige opleiding op de universiteit. Of hij wil na 2, 3 of 4 jaar gecontracteerd worden om zijn allerhoogste doel te behalen: MLB-pitcher worden.

Komend jaar

Het schooljaar begint in Augustus, maar Luuk is er nog niet zeker van of hij dan al start. Hij is momenteel heel hard aan het trainen om in aanmerking te komen voor het WK U18 in Zuid-Korea. Na het WK vertrekt hij dan naar Amerika. In Amerika wordt het hard trainen en hard studeren, dan start namelijk zijn Hbo-opleiding. Tuurlijk gaat Luuk thuis zijn broertje en zusje, vrienden, brood en groenten missen, maar hij kijkt er ook erg naar uit om zijn avontuur te starten. “In Amerika zijn, daar naar school gaan, honkballen met Amerikanen, honkballen tegen andere colleges, echt super gaaf!”, aldus Luuk.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in College