HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus begint seizoen met ruime overwinning

Curaçao Neptunus begint seizoen met ruime overwinning

Quentin de Cuba sloeg de eerste homerun van het hoofdklasseseizoen. (Foto: Rob Jelsma)

Op donderdagavond ging het reguliere seizoen in de Hoofdklasse van start. Titelverdediger Curaçao Neptunus opende met een thuiswedstrijd tegen de nummer drie van vorig seizoen, HCAW, en in Amsterdam ging Rob Cordemans op jacht naar zijn 2000ste strikeout.

Curaçao Neptunus – HCAW

In Rotterdam leek HCAW in de tweede inning de score te openen, maar dankzij een prachtige verdedigende actie van Stijn van der Meer bleef het 0-0. Vrije lopen en een honkslag van Jochem Koedijk gaven de Neptunianen vervolgens een 3-0 voorsprong. De Rotterdammers keken niet meer terug en liepen, mede dankzij een 3-run homerun van Quentin de Cuba, uit naar een 10-0 overwinning in acht inning.

Box Score

Hoofddorp Pioniers – DSS

Na zes innings stond het in Hoofddorp nog 0-0. Starters Lars Huijer en Juan Carlos Sulbaran kregen samen slechts zes honkslagen tegen en gooiden achttien keer drie slag. In het gevecht tussen de bullpens trok Hoofddorp uiteindelijk aan het langste eind. In de negende slagbeurt sloeg Jaison Gijsbertha de go-ahead run over de thuisplaat. Hoofddorp won uiteindelijk met 4-2.

Box Score

Quick Amersfoort – Twins Oosterhout

Thomas Roijers maakte zijn hoofdklassedebuut voor Twins en gooide negen keer drie slag (Foto: Jan Kruijdenberg)

In Amersfoort sloeg Twins Oosterhout hard toe als nummer vier van de Hoofdklasse van 2018. Quick is één van de teams die dit seizoen zal strijden om een play-off plek, maar liep in de eerste wedstrijd tegen een domper op. Een belangrijke reden voor die domper was de succesvolle terugkeer van Jason Halman in de Hoofdklasse. Halman sloeg vier honkslagen uit zes slagbeurten, waaronder twee doubles. Twins won met 12-4.

Box Score

L&D Amsterdam – Silicon Storks

In Amsterdam nam de nummer twee van 2018 het op tegen de nummer acht en de nummer acht bleef verrassend dichtbij. Darryl Jamoena gooide in vier innings maar liefst negen keer drie slag. Rob Cordemans, hard op weg om de eerste werper ooit te worden met 2000 strikeouts in de Hoofdklasse, gooide acht keer drie slag in vijf innings. Het belangrijkste verschil tussen de twee? Jamoena stond twee punten toe, terwijl Cordemans slechts één onverdiend punt tegen kreeg. Amsterdam won met 5-1.

Cordemans is nog zeven strikeouts verwijderd van 2000 en gooit volgende week tegen in Amsterdam tegen HCAW.

Box Score

https://www.instagram.com/p/Bv2c26dAmzm/


Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse