HB Hoofdklasse

Favorieten beginnen goed aan het nieuwe Hoofdklasseseizoen

Favorieten beginnen goed aan het nieuwe Hoofdklasseseizoen

Kenny Berkenbosch en L&D Amsterdam zijn het seizoen met drie overwinningen goed begonnen (Foto: Rob Jelsma)

Na de eerste speelronde van het reguliere seizoen in de Hoofdklasse Honkbal staan de twee gedoodverfde favorieten voor de Holland Series op een 100% score. Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam sweepten afgelopen weekend hun tegenstanders en begonnen perfect aan het nieuwe seizoen.

Quick Amersfoort – Twins Oosterhout

Op zaterdag waren de toeschouwers in Oosterhout getrakteerd op een pitchersduel. Sem Robberse, die deze winter overkwam van HCAW, maakte zijn debuut voor Quick, terwijl Nick Veale zijn hoofdklassedebuut maakte. Robberse trok uiteindelijk aan het kortste eind, hoewel hij in zes innings slechts twee onverdiende punten toestond. Stijn Janssens (triple) en Jason Halman (single) zorgden voor de twee RBI in de 2-1 thuisoverwinning voor Twins.

Op zondag was er van een pitchersduel geen sprake. Hoewel Quick starter Colin van Laar het met zes shutout innings uitstekend deed, had de bullpen van de Amersfoortse ploeg het een stuk zwaarder. Gelukkig voor hen had Quick op dat moment al een ruime voorsprong, mede dankzij een homerun van uitblinker Joran Berkhout, die drie uit drie sloeg met naast zijn homerun ook nog een double. Quick redde het weekend met een 12-6 overwinning.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Joran Berkhout wordt begroet door zijn teamgenoten na zijn homerun (Foto: Jan Kruijdenberg)

L&D Amsterdam – Silicon Storks

Nadat Storks op donderdag al lang in de buurt bleef van de Amsterdammers, stond het in Den Haag op zaterdag na zes innings nog 0-0. Gijs Timmer en Kevin Heijstek begonnen beiden uitstekend aan het duel, maar in de zevende inning wist Amsterdam de score te openen. Timmer werd met twee uit vervangen op de heuvel en moest toezien dat zijn vervanger de twee honklopers liet scoren op honkslagen van Linoy Croes en Niels van Weert. Denzel Richardson sloeg een inning later nog een solo homerun op weg naar een 5-0 overwinning. Debutant Johan Rifaela pakte de win voor Amsterdam.

Op zondag ging L&D Amsterdam voor de sweep. Werpers Jim Ploeger, Maickel Rietel en Mike Groen stonden slechts twee honkslagen toe en gooiden samen tien keer drie slag, terwijl de slagploeg acht runs scoorde op twaalf honkslagen. Kenny Berkenbosch blonk uit met drie honkslagen en een vrije loop. Amsterdam won met 8-0 en kreeg in de gehele serie slechts één run tegen.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

DSS – Hoofddorp Pioniers

Nadat Hoofddorp het Opening Night feestje van DSS in Haarlem verstoord had op donderdagavond, deelden de Haarlemmers op zaterdag in Hoofddorp een koekje van eigen deeg uit. Twee spelers die vorig jaar nog voor Hoofddorp uitkwamen, speelden een grote rol in de overwinning: Alexander Valdez (6 IP, 2 ER, 6 Ks) en Leandro Anasagasti (3-4 met 3 RBI). DSS won met 5-3.

Op zondag speelden deze twee ploegen een knotsgekke wedstrijd in Haarlem. Deze wedstrijd had alles: een homerun (inclusief bat flip – zie video hieronder) van Aldi Guzman, meerdere bench clearings, spelers die het veld uitgesteld werden en een overwinning in verlenging.

Nadat beide teams in de tiende inning (bij een stand van 3-3) niet wisten te scoren, brak Hoofddorp de wedstrijd in de elfde inning open met 7(!) runs. De Haarlemse verdediging maakte twee hele dure fouten en zo kon Hoofddorp zeven keer scoren op vier honkslagen en dat alles met twee uit. DSS zette er nog wel twee punten tegenover, maar verloor uiteindelijk met 10-5.

https://www.facebook.com/tsunami.aspiranten/videos/1569558459843994/

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Curaçao Neptunus – HCAW

De landskampioen won op donderdag vrij eenvoudig met 10-0 en leek opnieuw op weg naar een monsterscore toen zij in de eerste inning zes runs scoorden. De Rotterdammers profiteerden ook op zaterdag van een groot aantal (10) vrije lopen, maar drukten deze keer niet door. Kaj Timmermans herstelde zich met vier sterke innings en HCAW kwam iets dichterbij, dankzij onder meer twee tweehonkslagen van aanwinst Rodney Daal. Uiteindelijk kwam de comeback tekort en won Neptunus, met als uitblinker Gianison Boekhoudt (3-5 met een RBI), met 7-4.

Op zondag was het HCAW dat vroeg de leiding nam dankzij een bases clearing double van catcher Arthur Lugtmeijer. Stijn van der Meer bracht Neptunus in de tweede inning langszij, maar in de derde inning nam HCAW opnieuw brutaal de leiding. RBI singles van Ruendrick Piternella en Patrick Bok en een sacrifice fly van Oliver van der Wijst Severino bezorgden de bezoekers een 6-3 voorsprong.

In de zesde inning zorgden Stijn van der Meer en Benjamin Dille er met RBI-singles voor een 6-6 tussenstand. Twee innings later scoorde Jochem Koedijk op een wilde worp wat uiteindelijk het winnende punt bleek te zijn. Neptunus staat daardoor samen met L&D Amsterdam na één speelronde bovenaan met drie overwinningen.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse