Honkbal

MLB Update: Homeruns en awards

MLB Update: Homeruns en awards

Andrelton Simmons ontving afgelopen seizoen zijn Golden Glove voor de beste defensieve korte stop in de American League in 2018. Foto: Freek Bouw – Phrake Photography

Het reguliere seizoen in de Major League Baseball en de Nippon Professional Baseball League is inmiddels in volle gang. Elke week lees je hier hoe de spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden het op het allerhoogste niveau doen.

Ozzie Albies heeft zijn uitstekende eerste week van het reguliere seizoen een mooi vervolg gegeven. Hij sloeg zijn eerste homerun, sloeg al twee doubles en stal twee honken. En dan staat hij defensief ook nog eens prima zijn mannetje getuige deze prachtige diving play van dinsdagavond:

Xander Bogaerts heeft sinds het ondertekenen van zijn contract bewezen dat hij tot de beste spelers van de Red Sox behoort. Hij is een van de weinige lichtpuntjes in het nog jonge seizoen en dat terwijl ook hij nog niet eens helemaal op volle toeren draait. De Sox staan op drie overwinningen en negen nederlagen en het absolute hoogtepunt van dit seizoen was dan ook dat zij gisteren tijdens de eerste thuiswedstrijd werden gehuldigd voor het kampioenschap van vorig seizoen.

https://www.facebook.com/BaseballAruba/videos/593822374362234/

Didi is nog altijd hard aan het werken aan een volledig herstel van zijn elleboogblessure. Deze week verplaatsten de Yankees hem van de 10-day Injured List naar de 60-Day IL. Dat heeft geen impact op wanneer we hem terug zien, want in april en mei zou hij hoe dan ook nog niet spelen. Het gaf de Yankees de kans om een andere speler op het 40-man roster te plaatsen en zo op te roepen naar de MLB.

Profar begon niet goed aan het seizoen, maar na dinsdagavond lijkt hij uit zijn slump te zijn gebroken met vier hits uit vijf slagbeurten, waaronder zijn eerste homerun van het seizoen. Hij sloeg bovendien vijf punten binnen en dat waren zijn eerste RBI van het seizoen.

Jonathan Schoop speelde degelijk in zijn eerste week in het shirt van de Minnesota Twins, maar ook hij sloeg op dinsdagavond zijn eerste homerun. Dat voelde zo goed dat hij ook maar gelijk zijn tweede sloeg!

Simmons lijkt eindelijk hersteld van alle pijntjes die hem al sinds Spring Training parten speelden. Hij heeft een aantal wedstrijden gemist, maar keerde terug in de lineup en verhoogde zijn slaggemiddelde om weer ruim boven de beruchte ‘Mendoza line’ uit te komen. Hij sloeg bovendien zijn eerste homerun en maakte uiteraard weer een paar mooie verdedigende plays. Die goede verdedigende plays leverden hem in 2018 de Gold Glove op en die ontving hij deze week. Een mooi excuus om weer eens een minuut lang te smullen van de beste verdedigende korte stop in de MLB:

Kijkend naar bovenstaande stats kun je maar één ding concluderen: “Kenley being Kenley” en Kenley is de beste closer van de MLB. Hij heeft al vier saves en liep nog nauwelijks tegen problemen aan. Een van zijn saves pakte hij deze week op een voor hem betekenisvolle plek. In Colorado kreeg Jansen vorig seizoen last van hartritmestoornissen en het was ook de plek waar hij, vanwege de hoogte en de ijle lucht, na zijn herstel vorig seizoen niet meer mocht gooien. Nu deed hij dat wel en was hij succesvol. Een persoonlijke overwinning voor “Kenleyfornia”.

https://www.youtube.com/watch?v=6NpYmyOwqWg

Japan

De beer van Willemstad is nog niet helemaal los in 2019. Toch zien zijn stats er helemaal niet verkeerd uit. Helaas kunnen we geen wRC+ of WAR berekenen op basis van de statistieken die vanuit Japan beschikbaar zijn, maar gelukkig hebben we wel een fijn filmpje van een opposite field homerun van “Coco”:

https://twitter.com/Ta_Gaarmageddon/status/1114122998460456962

Rick van den Hurk is nog altijd herstellende van een blessure aan zijn werparm. Gisteren werd bekend dat hij inmiddels op iets meer dan honkafstand aan het overgooien is. Zijn herstel zal daarom nog wel een aantal weken in beslag nemen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal