HB Hoofdklasse

Amsterdam in de kou naar nipte overwinning

Amsterdam in de kou naar nipte overwinning

Rob Cordemans staat na donderdagavond op 1.999 strikeouts in zijn hoofdklasseloopbaan (Foto: Alfred Cop)

De tweede speelronde van de Hoofdklasse honkbal begon op een zeer koude donderdagavond. Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam behielden hun ongeslagen status, terwijl Silicon Storks haar eerste overwinning pakte.

L&D Amsterdam – HCAW

Ondanks de kou was de tribune in Amsterdam redelijk gevuld voor het duel tussen de nummer twee en drie van de competitie van 2018. Dat had natuurlijk alles te maken van de jacht van Rob Cordemans op zijn 2000ste strikeout in de Hoofdklasse. Cordemans was ouderwets sterk en gooide in vijf innings zes keer drie slag, maar werd vanwege het bereiken van zijn pitch count gewisseld. De Amsterdammers trokken in het pitchersduel (ook HCAW starter Chris Pfau gooide goed) uiteindelijk aan het langste eind door te profiteren van twee hoge ballen in het linksveld, die niet gevangen werden. L&D Amsterdam won met 2-0.

Box Score

DSS – Silicon Storks

Juan Carlos Sulbaran kwam vanavond zijn vorige team tegen. De international begon erg goed en zag zijn team in de tweede inning een 3-0 voorsprong nemen, maar een inning later sloeg Storks toe. Op vier honkslagen, waaronder een 2-run double van Glennton Poulo, en een veldfout scoorden de Hagenezen vier runs

Dankzij nog eens twee runs in de zesde en de achtste inning pakte Silicon Storks op donderdagavond de eerste overwinning van het seizoen.

Box Score

Quick Amersfoort – Hoofddorp Pioniers

In Amersfoort domineerde Lars Huijer zes innings lang de slagploeg van Quick. De werper van Pioniers kreeg slechts twee honkslagen tegen en schakelde twaalf slagmensen uit met drie slag. Toen hij na zes innings de heuvel verliet had zijn ploeg een 8-0 voorsprong. In de eerste inning scoorde Hoofddorp twee runs zonder een honkslag te slaan. Vrije lopen en wilde worpen zorgden voor de voorsprong. Later in de wedstrijd scoorde de ploeg van coach Mervin Gario nog eens zes runs op acht honkslagen.

De comeback van Quick, zes runs in de laatste drie slagbeurten, kwam te laat en Hoofddorp won met 11-6.

Box Score

Lars Huijer gooide 12 keer drie slag in zes innings op donderdagavond (Foto: Jan Kruijdenberg)

Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout

Twins nam brutaal de leiding op het werpen van Diegomar Markwell, maar al vrij snel sloeg de Rotterdamse slagploeg terug. In de derde inning bracht Quentin de Cuba Neptunus op een 3-2 voorsprong met zijn bases loaded single. Dankzij een RBI single van Daantji, een Oosterhoutse velfdout en een sac fly van Gregory Muller liepen de Neptunianen in de derde inning zelfs uit naar 6-2. Nadat beide teams in de zesde inning nog twee runs scoorden, was de eindstand bereikt. Daar veranderde in de laatste drie innings niets meer aan. Neptunus won met 8-4.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse