Honkbal

Koninkrijksteam opent Premier12 tegen Team USA

Koninkrijksteam opent Premier12 tegen Team USA

In Taichung is op vrijdagochtend door de World Baseball and Softball Confederation het speelschema voor Groep A en Groep B van de Premier12 bekendgemaakt. Team Kingdom of the Netherlands opent het prestigieuze toernooi op zaterdag 2 november met een wedstrijd tegen Team USA.

De eerste ronde van de Premier12 bestaat uit drie groepen van vier teams. De wedstrijden in Groep A, de groep van Oranje, worden gespeeld in Mexico, terwijl de teams in Groep B en C hun wedstrijden spelen in Seoul en Taichung. De finaleronde wordt gespeeld in Japan.

Om zich te plaatsen voor die finale ronde zal het Koninkrijksteam in Mexico moeten afrekenen met het thuisland, Team USA en de Dominicaanse Republiek. Dat zal geen makkelijke klus worden. Vandaag werd het wedstrijdschema voor Groep A bekendgemaakt en Oranje opent met een middagwedstrijd tegen favoriet Team USA. De groepsfase wordt afgesloten met een avondwedstrijd tegen de Mexicanen.

Wedstrijdschema

DatumLokale tijdNL tijdThuisUit
2 november12:00 uur19:00 uurTeam Kingdom of the NetherlandsTeam USA
3 november12:00 uur19:00 uurDominicaanse RepubliekTeam Kingdom of the Netherlands
5 november19:00 uur02:00 uurTeam Kingdom of the NetherlandsMexico

Na een moeilijke openingswedstrijd volgt voor Oranje een wedstrijd tegen de grote onbekende, want wat voor team neemt de Dominicaanse Republiek dit jaar mee naar de Premier12? Voor het laatste duel weet het Koninkrijksteam precies wat het moet doen, want de Amerikanen en de Dominicanen spelen hun laatste groepsduel al op 4 november.

Promovideo

Vandaag werd ook de promovideo voor de tweede editie van de Premier 12 naar buiten gebracht. In deze video zie je onder meer internationals Loek van Mil en Wladimir Balentien voorbij komen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal