Ozhaino Albies.

Honkbal

Nieuw contract voor Ozzie Albies

Nieuw contract voor Ozzie Albies

Ozhaino Albies.
Ozhaino Albies.
Foto: © Gwinnett Braves

De 22-jarige Curaçaoenaar Ozzie Albies heeft een nieuw zevenjarig contract getekend bij de Atlanta Braves. De tweede honkman staat nu tot 2025 onder contract bij de Braves, die bovendien opties hebben om hem ook in 2026 en 2027 onder contract te houden.

Een aantal dagen eerder gaven de Braves ook al hun andere jonge ster Ronald Acuña Jr. een nieuw contract. Nu werd ook het bestaande contract van zijn maatje Albies opengebroken en verlengd. Albies zal over zijn zevenjarige contract 35 miljoen dollar verdienen. Als beide opties gelicht worden, loopt dit bedrag op tot 45 miljoen dollar (ca. 40 miljoen euro).

45 miljoen dollar is een hoop geld, toch vinden veel kenners het vooral een steal voor de Braves. Albies, die op 21-jarige leeftijd in 2018 .261 sloeg met 24 homeruns, zou volgens hen veel meer geld waard zijn. De meningen liegen er niet om:

Voorlopig zit Albies in elk geval gebakken en zelfs als de Braves zijn twee opties lichten, kan hij op zijn 31e als free agent mogelijk nog eens cashen. Zonder dit nieuwe contract zou Albies de komende twee seizoenen ca. 500.000 dollar verdienen.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal