Twins Oosterhout won haar eerste wedstrijd in de Golden League sinds 20 augustus 2016 (archieffoto).

Golden League

Dubbele winst voor Twins Oosterhout

Dubbele winst voor Twins Oosterhout

Twins Oosterhout won haar eerste wedstrijd in de Golden League sinds 20 augustus 2016 (archieffoto).
Twins Oosterhout won haar eerste wedstrijd in de Golden League sinds 20 augustus 2016 (archieffoto).
Foto: © Twins Oosterhout

Twins Oosterhout heeft zich hersteld van de dubbele nederlaag tegen Tex Town Tigers op de openingsdag. In de dubbel tegen Talent Team Holland werd door de promovendus vandaag de volle buit in de wacht gesleept: 2-5 en 10-3. Met de dubbele winst klimt de ploeg van hoofdcoach Jeroen den Duijn voorlopig naar de vierde plaats in de Golden League.

Talent Team Holland treft dit seizoen opnieuw elke zondag een ander team uit de Golden League. In totaal spelen de jeugdinternationals daarmee zestien wedstrijden. Vandaag was Twins Oosterhout de eerste tegenstander.

De afgelopen twee jaar verloor Talent Team Holland al haar 48 wedstrijden op rij. De laatste overwinning behaalde de ploeg op 18 september 2016. Dat was tegen Twins. Vandaag stonden beide ploegen na ruim twee jaar weer tegenover elkaar. Op Sportpark De Slotbosse Toren was Talent Team Holland juist tegen Twins weer dichtbij haar eerste overwinning in ruim twee jaar. De ploeg dwong Twins Oosterhout tot een verlenging, maar stond daarin uiteindelijk wel met lege handen. Het leverde de promovendus de eerste zege op in de Golden League sinds de 13-7 overwinning op Tex Town Tigers op 20 augustus 2016.

Verlenging

Yindi Beekveldt opende voor Talent Team Holland in de eerste inning van de eerste wedstrijd de score. De openingsslagvrouw kon na haar hit via een wilde worp en een gestolen honk opschuiven naar drie. Daar werd ze binnengeslagen door een grondbal van Nina Oomes. De voorsprong hield niet lang stand. Al in de daaropvolgende slagbeurt scoorde Tess Remmers de gelijkmaker na goed honklopen van de Oosterhoutse derde honkvrouw. Beide teams scoorden nog eenmaal in de vijfde inning, waarna de wedstrijd in de reguliere speeltijd in balans bleef.

In de achtste inning ontsnapte Twins alsnog aan een nederlaag. Hits van Sterre den Duijn, Machteld Rector en Tess Remmers leverden in de verlenging drie runs op. Met een prachtig dubbelspel werden in de gelijkmakende achtste slagbeurt Beekveldt en Reganied Franka uitgeschakeld om de winst veilig te stellen. Pitchers Sterre den Duijn (4 1/3 innings) en Carling Hare (3 2/3 innings) gooiden voor Twins samen negen keer drie slag.

Vroege voorsprong

In de tweede wedstrijd liet Twins het ditmaal niet op een verlenging aankomen. Vier hits leverden al in de eerste inning een vroege voorsprong van vijf punten op. Nadat Talent Team Holland tweemaal had gescoord op hits van Reganied Franka en Nicky Uytendaal in de derde inning, scoorde Twins opnieuw vijfmaal om de voorsprong te vergroten tot 10-2. In deze derde slagbeurt sloeg Den Duijn met een tweehonkslag drie ploeggenoten over de thuisplaat. Lisa Meyering (tweehonkslag) bracht voor Talent Team Holland in de vierde inning de 10-3 eindstand op het scorebord.

De slagploeg van Twins kwam dit duel tot tien hits, waaronder twee voor Sterre den Duijn (2 uit 3), Daniëlle ten Donkelaar (2 uit 3) en Anne Ketelaar (2 uit 2). Winnend pitcher werd Romy van der Ham (2-0-6-0). Zij gooide de volledige vijf innings.

Zondag 5 mei is FysioExpert Olympia Haarlem de eerstvolgende tegenstander voor Talent Team Holland.

Talent Team Holland – Twins: 2-5
Twins – Talent Team Holland: 10-3

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League