ECC 2019

Parma en Bologna eerste tegenstanders

Parma en Bologna eerste tegenstanders

De Italiaanse club Bologna en de gemeente Bologna hebben vrijdag in het plaatselijke Palazzo d’Accursio het logo en het programma van de aanstaande European Champions Cup gepresenteerd. Van 4 tot en met 8 juni wordt dit Europese clubtoernooi gehouden in Bologna en het naburige Castenaso.

Het logo van het toernooi toont de meest markante gebouwen in de skyline van Bologna. Dit is ook de hoofdstad van de regio Emilia-Romagna, waarvan het bestuur heeft toegezegd de werkzaamheden te financieren om het Gianni Falchi stadion geschikt te maken voor het Olympisch kwalificatietoernooi in september. In dit stadion worden tien Europa Cup-wedstrijden gespeeld en in Castenaso negen.

De twee halve finales op vrijdag en de grote finale op zaterdagavond worden allen gespeeld in het stadion van Bologna. Naar Castenaso reizen de Nederlandse clubs ieder één keer: Neptunus op woensdag en L&D Amsterdam op donderdag.

Eerste tegenstanders

De twee Nederlandse deelnemers Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam spelen op dinsdag 4 juni beiden in Bologna. De Rotterdammers beginnen om 14.30 uur tegen invaller Parma Clima en de Amsterdammers zijn in de avondwedstrijd de eerste tegenstanders van thuisclub UnipolSai Bologna (20.30 uur). Op woensdag zijn de twee Nederlandse clubs vroeg klaar, want hun wedstrijden beginnen dan om 11.00 uur (Neptunus tegen Bonn Capitals uit Duitsland) en om 14.30 uur (Pirates tegen Deurne Spartans uit Belgie).

Op de derde dag van het round robin deel van het programma beginnen de Nederlandse clubs beiden in de middag: om 14.30 uur begint Neptunus tegen Rouen Huskies uit Frankrijk en om 17.00 uur onze hoofdstedelijke Pirates tegen Arrows Ostrava uit Tsjechië.

Hitte

De enige club, die alle wedstrijden speelt in het Gianni Falchi stadion in Bologna, is de officiële gastheer van het toernooi, te weten landskampioen van Italië 2018 Fortitudo, de multisportvereniging in die stad waarvan vooral de basketbalclub met die naam bekend is in Italië en Europa. Als thuisbaas in de Europa Cup van dit jaar houdt deze club zich het recht voor om alle wedstrijden op eigen veld en in de avond te spelen. Daarmee ontloopt Bologna de hitte van de wedstrijden, die om 11.00 of 14.30 uur beginnen.

Bologna speelt in poule B samen met L&D Amsterdam, Arrows Ostrava en Deurne Spartans. De andere poule heet natuurlijk A en bestaat uit de Nederlandse kampioen Neptunus, de Italiaanse nummer 2 Parma, alsmede Rouen Huskies en Bonn Capitals. Na de eerste drie dagen spelen de nummers 1 en 2 van beide poules gekruist halve finales op vrijdag 14.30 uur en 20.30 uur. De winnaars daarvan plaatsen zich voor de finale op zaterdag 20.30 uur.

Bekijk het volledige wedstrijdprogramma

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in ECC 2019