HB Hoofdklasse

Favorieten blijven ongeslagen

Favorieten blijven ongeslagen

Winters weer teisterde de Nederlandse velden afgelopen weekend. Toch werd er een volledige speelronde afgewerkt (Foto: Alfred Cop)

De twee topfavorieten voor de titel in de Hoofdklasse zijn na twee weekeinden nog ongeslagen. Het absolute hoogtepunt van deze speelronde was natuurlijk de perfect game van Misja Harcksen, hier lees je wat er nog meer gebeurde tussen de hagel- en sneeuwbuien door.

Curaçao Neptunus – Twins Oosterhout

Na zeven innings stond er opvallend genoeg een 1-0 voorsprong voor Twins op het scorebord in Oosterhout. Starter Nick Veale gooide zeven zeer sterke innings, maar zag zijn bullpen vervolgens volledig imploderen. Drie werpers kregen in de laatste twee innings tien runs tegen. Een bases clearing double van Gianison Boekhoudt zorgde voor de voorsprong, waarna de Neptunianen op vijf honkslagen nog eens zeven runs scoorden.

Zondag was de dag van Misja Harcksen. Hij was unhittable en gooide de derde perfect game in de geschiedenis van de Hoofdklasse. Je leest er alles over via de link in de kop van dit artikel.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

L&D Amsterdam – HCAW

Amsterdam leek op zaterdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan te lopen toen HCAW op eigen veld, mede dankzij een 3-run double van Oliver Severino van der Wijst, na zeven innings een 6-1 voorsprong had. Slordigheden van de Bussumse defensie en uiteindelijk een belangrijke tweehonkslag van Gilmer Lampe (die eerder op de dag al een solo homerun geslagen had) zorgden toch nog voor een 8-6 overwinning voor de ploeg van manager Brian Finnegan.

Op zondag namen de Amsterdammers in de eerste slagbeurt al een 4-0 voorsprong dankzij RBI-hits van Denzel Richardson, Kenny Berkenbosch en Linoy Croes. Net toen HCAW terug was gekomen tot 4-3, sloeg L&D Amsterdam terug met nog eens drie runs in de vijfde inning. Aiden Finnegan zorgde voor de genadeklap met een 2-run single. Hij sloeg het zesde en zevende punt over de thuisplaat en bepaalde daarmee de uiteindelijke eindstand op 7-3.

Box Score (Zaterdag)
Box Score (Zondag)

Quick Amersfoort – Hoofddorp Pioniers

Quick wilde zich op zaterdag in Hoofddorp revancheren voor de nederlaag van donderdagavond. Met Sem Robberse op de heuvel (6 shutout innings) en een 6-0 voorsprong aan de start van de tweede helft van de zevende inning leek er geen vuiltje aan de lucht. Hoofddorp scoorde echter vijf runs in de zevende inning op de Amersfoortse bullpen en dus werd het toch nog spannend. Uiteindelijk gooide Jan-Willem Geerts de wedstrijd bij een 7-6 voorsprong (dankzij een RBI-single van Joran Berkhout) in het slot.

In de rubber game op zondag stond de winst van deze serie op het spel en beide slagploegen starten voortvarend. De startende werpers moesten beiden (gecombineerd 8.1 IP met 13 runs) vroeg de heuvel verlaten en de Pioniers kwamen als winnaar uit de strijd tussen beide bullpens dankzij een zeer sterke outing van rookie werper Nathan Diaby. Diaby hield in vijf tweederde inning de schade (1 run) knap beperkt en pakte zo zijn eerste win.

https://www.instagram.com/p/BwPx6qOAvah/

Box Score (Zaterdag)
Box Score (Zondag)

DSS – Silicon Storks

Silicon Storks won op donderdagavond verrassend het eerste duel uit deze serie en dus moest DSS aan de bak in het weekend. Tim Halderman was op zaterdag de startende werper voor DSS en hij kreeg in zes innings slechts twee verdiende punten tegen. Opvallend genoeg was het Runai Coran, die vorig jaar nog in Den Haag speelde, die zijn oude ploeggenoten met drie RBI de das om deed. DSS won zaterdag op Kijkduin met 10-4.

Op zondag was het een stuk spannender en werd de wedstrijd pas in de laatste inning beslist. Storks nam vroeg in de wedstrijd een 4-0 voorsprong, maar in de vierde inning maakte DSS optimaal gebruik van twee Haagse veldfouten en scoorde het – mede dankzij twee vrije lopen – op één honkslag vier runs. De 4-4 tussenstand stond tot en met de tweede helft van de negende slagbeurt op het scorebord. Toen kon DSS met de honken vol het winnende punt scoren op een wilde worp.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Na twee volledige speelronden zijn Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam nog ongeslagen en staat HCAW met zes nederlagen nog op 0 punten en dus onderaan. Deze week spelen Neptunus en Amsterdam tegen elkaar en gaat Rob Cordemans opnieuw voor strikeout 2.000 (hij staat op 1.999) en speelt HCAW tegen DSS.

De stand na twee speelronden


Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse