Honkbal

MLB Update: Ozzie, Ozzie, Ozzie!

MLB Update: Ozzie, Ozzie, Ozzie!

Ozzie Albies tekende een nieuw contract en is zeer goed begonnen aan het nieuwe seizoen (Foto: Dandrea Photography/Creative Commons)

Het reguliere seizoen in de Major League Baseball en de Nippon Professional Baseball League is inmiddels in volle gang. Elke week lees je hier hoe de spelers uit het Koninkrijk der Nederlanden het op het allerhoogste niveau doen.

Wat is Albies goed begonnen aan het seizoen. Deze week zakte zijn slaggemiddelde en on-base percentage weliswaar een beetje, maar dat was te verwachten. Nog altijd zien zijn statistieken er ontzettend mooi uit. Hij sloeg deze week zijn tweede homerun, scoorde zes runs en staat met een WAR van 0.7 op de vierde plaats van alle tweede honkmannen – vlak achter bijvoorbeeld Jose Altuve.

Albies sloeg zijn homerun op Jackie Robinson Day. De dag waarop in de MLB de man geëerd wordt die in 1947 de zogenaamde kleurbarrière doorbrak. Iedereen draagt op 15 april het rugnummer 42 van Jackie Robinson.

https://www.instagram.com/p/BwV8lQRA__6/

We laten de spelers in deze MLB Update wekelijks op alfabetische volgorde van achternaam voorbij komen, maar opvallend genoeg zijn het de twee bovenste spelers die tot nu toe verreweg het beste presteren. Volgens wRC+ doet Bogaerts het aanvallend net even iets beter dan Albies, maar in WAR staan beide middle infielders gelijk. Ook Bogaerts sloeg deze week overigens een belangrijke homerun:

Weinig nieuws over Didi deze week, buiten het feit dat er een hoop van zijn teamgenoten inmiddels ook op de Injured List staan. Je kunt een aardige lineup maken van de Yankees op de IL:

https://twitter.com/BrettGardnerSZN/status/1118167971904593925

Na zijn eerste homerun vorige week dinsdag, volgde gelijk nummer twee op woensdag en Profar leek uit zijn slump te zijn gekropen. Sindsdien heeft de tweede honkman van de Athletics niet veel meer geslagen helaas en dus moeten we concluderen dat de definitieve doorbraak van de voormalige nr. 1 prospect nog altijd op zich laat wachten.

De onderliggende statistieken geven aan dat hij tot nu toe ook nog weinig geluk heeft. Zijn BABIP (Batting Average On Balls In Play) is ontzettend laag, terwijl zijn hard contact ratios gelijk liggen met zijn standaard en hij alleen wat slechter scoort op infield popups. Er zou dus zo maar snel een ommekeer kunnen komen. Wellicht mede dankzij zijn oude teamgenoot Adrian Beltre, wiens hulp Profar ingeroepen heeft.

Ook Schoop heeft zijn draai, ondanks twee homeruns tegen de Mets vorige week, nog niet echt gevonden. Met een wRC+ van 98 presteert hij net onder het gemiddelde in de MLB en dat moet beter kunnen. Hopelijk wordt met het warmere weer in Minnesota na de koude aprilmaand ook Schoop’s knuppel snel warmer.

En ook deze speler die wat meer onderaan het alfabet zit, heeft het nog moeilijk dit seizoen. Misschien wordt het tijd om de boel even om te draaien volgende week! Ondanks de slechte aanvallende start blijft Simba natuurlijk defensief ongeëvenaard sterk. Laat de onderstaande tweet maar eens goed op je inwerken en besef even dat Simmons pas 29 jaar oud is en nog wel even mee kan.

https://twitter.com/BradyJustBetter/status/1116931203112873985

Kenley Jansen pakte geen saves deze week, sterker nog: hij kreeg zijn eerste run tegen. Gelukkig scoorden de Dodgers in de gelijkmakende negende inning tegen de Reds nog twee runs, zodat een potentiële loss werd omgeturnd in Jansen’s eerste win van het seizoen! Met een 0.4 WAR staat hij vlak achter de top 3 van beste relievers dit seizoen: Josh Hader (0.7), Kirby Yates en Blake Treinen (0.5).

De reactie van Jansen op deze mislukte poging tot een vangbal van outfielder Marcell Ozuna is overigens nog wel even de moeite van het terugkijken waard.

NPB update

Een week geleden stond Coco nog op .264 met 1 homerun, 4 runs en 7 RBI. We mogen dus wel stellen dat hij een aardig weekje achter de rug heeft. Zijn 3 homeruns en 12 RBI hebben de Yakult Swallows ook naar de eerste plek in de Central League gebracht met 11 overwinningen en 5 nederlagen. Kijk ook nog even naar onderstaande sayonara van Balentien in het Tokyo Dome. Dat doen niet veel slagmensen hem na!

Rick van den Hurk is nog altijd herstellende van zijn blessure en kwam dit seizoen nog niet in actie.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal