Na zes jaar is Dashenko Ricardo teruggekeerd in de Minor Leagues.

Honkbal

Spectaculaire rentree voor Ricardo

Spectaculaire rentree voor Ricardo

Na zes jaar is Dashenko Ricardo teruggekeerd in de Minor Leagues.
Na zes jaar is Dashenko Ricardo teruggekeerd in de Minor Leagues.
Foto: © Atsuko Miyano

Catcher Dashenko Ricardo heeft een spectaculaire rentree gemaakt in de Amerikaanse Minor Leagues. De 29-jarige honkballer van Curaçao speelde gisteravond voor het Triple A-team Durham Bulls zijn eerste wedstrijd in bijna zes jaar tijd en luisterde dat duel op met twee hits, waaronder een homerun.

Vorige maand werd het contract van de speler uit het Nederlands Koninkrijksteam overgenomen door de Amerikaanse proforganisatie Tampa Bay Rays. Op dat moment stond hij nog onder contract bij de Amerikaanse onafhankelijke profclub Sioux Falls Canaries.

Ricardo speelde zijn laatste wedstrijd in de Minor Leagues op 8 augustus 2013 toen hij uitkwam voor Chattanooga Lookouts, het Double A-team van Los Angeles Dodgers uitkwam. Enkele weken voor de start van het seizoen 2014 werd zijn contract door de club uit Los Angeles niet meer verlengd. De honkballer van Curaçao verhuisde naar Nederland en maakte zijn debuut in de hoofdklasse voor Kinheim.

Meest Waardevolle Speler

In de Nederlandse competitie ontwikkelde Ricardo zich tot één van de grote smaakmakers. Het leverde hem onder meer de prijs op voor Meest Waardevolle Speler in het hoofdklasseseizoen 2015. In Nederland speelde Ricardo voor Kinheim en Neptunus voordat hij in 2017 zijn debuut maakte voor Lincoln Saltdogs in de American Association. Voor deze profclub speelde hij twee seizoenen voordat hij afgelopen winter werd geruild aan Sioux Falls Canaries.

Deze club moest al weer snel afscheid nemen van Ricardo. Afgelopen maand werd zijn contract overgenomen door Tampa Bay Rays. Die club heeft de international gestald bij het Triple A-team Durham Bulls. In 2013 speelde Ricardo al twee wedstrijden voor Albuquerque Isotopes in de Triple A Pacific Coast League. Na bijna zes jaar volgde gisteren ook zijn debuut in de Triple A International League.

Overwinning

In de eerste wedstrijd van de dubbel tegen Gwinnett Stripers startte Ricardo als catcher voor zijn nieuwe team. Nadat hij in de tweede inning in zijn eerste slagbeurt nog uit ging door een grondbal, sloeg hij in het restant van de wedstrijd genadeloos toe. Met twee ploeggenoten op de honken sloeg hij in de vierde inning de bal over de hekken van het Durham Bulls Athletic Park. Het was zijn eerste homerun sinds 11 april 2013, de enige homerun voor Ricardo in dat seizoen.
Een inning later volgde zijn tweede hit en zijn tweede punt. Met behulp van Ricardo scoorde Durham Bulls tienmaal in de vierde en vijfde inning om de winst met 11-2 naar zich toe te trekken. Ook wedstrijd twee leverde een overwinning op: 3-2. Ditmaal bleef Ricardo aan de kant.

Tampa Bay Rays is de vierde Major League-organisatie waar Ricardo voor speelt. De 29-jarige Curaçaose catcher kwam tussen 2007 en 2010 uit voor de organisatie van Baltimore Orioles. Hierna kwam hij via San Francisco Giants (2011 en 2012) terecht bij Los Angeles Dodgers (2013).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal