Pitcher Kaj Timmermans was tegen DSS dichtbij een no-hitter.

HB Hoofdklasse

Bijna een no-hitter voor Kaj Timmermans

Bijna een no-hitter voor Kaj Timmermans

Pitcher Kaj Timmermans was tegen DSS dichtbij een no-hitter.
Pitcher Kaj Timmermans was tegen DSS dichtbij een no-hitter.
Foto: © Alfred Cop

Met de perfect game van Misja Harcksen nog vers in het geheugen, was dit weekeinde opnieuw een Nederlandse pitcher dichtbij een opmerkelijke prestatie.

Deze keer was het Kaj Timmermans van het Bussumse HCAW die in de zaterdagse competitiewedstrijd tegen DSS op weg leek naar een loepzuivere no-hitter. De eerste in de hoofdklasse sinds 2016. Timmermans stond in de eerste acht innings geen enkele honkslag toe.

Het was Ibrahin Redan die hem met één uit in de negende inning van dit mooie resultaat ‘beroofde’ door met een honkslag het eerste honk te bereiken. Hierop werd Timmermans, bij een 1-0 voorsprong, op de heuvel vervangen. Zijn opvolger Arij Fransen stelde hierna de winst voor HCAW veilig.

Enige punt

Startend pitcher Timmermans stond na een veldfout van zijn tweede honkman pas in de vierde inning de eerste tegenstander toe op de honken. Tot aan de achtste inning bereikten nog drie spelers van DSS met vier wijd de honken. In 8 1/3 inning gooide Timmermans zes keer drie slag.

Pinch-hitter Ruendrick Piternella had in de zevende inning het enige punt van de wedstrijd gescoord toen hij vanaf het tweede honk kon scoren na een veldfout van DSS op een knappe stootslag van Jeandro Tromp.

Herman Hiemstra (1955) is freelance honkbaljournalist, eindredacteur en online tekstschrijver.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse