HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus koploper na eerste confrontatie met Amsterdam

Curaçao Neptunus koploper na eerste confrontatie met Amsterdam

Orlando Yntema was L&D Amsterdam op zaterdag de baas (Foto: Robert Bos)

In de derde speelronde stond de eerste confrontatie tussen de koplopers Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam op het programma. In de strijd om de play-offs deden Hoofddorp Pioniers, Quick Amersfoort en HCAW goede zaken.

L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus

Op donderdag pakte Neptunus dankzij een ruime overwinning de koppositie in de Hoofdklasse. Een overwinning op zaterdag zou betekenen dat zij na dit weekend koploper zouden blijven. Orlando Yntema was de Amsterdamse slagploeg in Rotterdam de baas. In zeven innings kreeg hij slechts twee runs tegen en gooide hij tien keer drie slag. Het onderste deel van de line-up van de Rotterdammers zorgde voor het gros van de Rotterdamse runs. Daantji, Goins en Koedijk sloegen samen 3 uit 8 met 4 RBIs in de 5-2 overwinning.

Zondag moesten de Amsterdammers het gat van vier punten zien te verkleinen, maar daarvoor moesten zij het opnemen tegen “Mr. Perfect” Misja Harcksen. Harcksen was opnieuw goed, maar deze keer stalen de werpers van Amsterdam de show. Jim Ploeger (6 IP, 1H), Mike Groen (1.2 IP, 1 H) en Tom Stuifbergen (1.1 IP, 0H) hielden de nul. In de vierde inning scoorde Gilmer Lampe vanaf het tweede honk (single, stolen base) wat later bleek het enige punt van de wedstrijd te zijn op de tweehonkslag van Denzel Richardson. Curaçao Neptunus is na de eerste onderlinge confrontatie dus de koploper en heeft een voorsprong van twee punten op de grote concurrent.

https://www.instagram.com/p/BwkIJhUgg5h/

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

DSS – HCAW

Het scheelde niet veel of we waren in de Hoofdklasse binnen een week tijd getrakteerd op zowel een perfect game als een no-hitter. HCAW pitcher Kaj Timmermans was ruim acht innings lang ongenaakbaar, maar met één uit in de negende inning zorgde Ibrahim Redan er met een honkslag voor dat er een einde kwam aan de no-hitter van Timmermans. HCAW had op dat moment een minimale 1-0 voorsprong en met inmiddels lopers op het eerste en tweede honk kwam DSS nog dichtbij de overwinning. Via een vangbal en een appeal play op een te vroeg vertrokken loper kwam reliever Arij Fransen zonder schade uit de inning en pakte hij de save.

Op zondag nam HCAW direct een 3-0 voorsprong, maar de Haarlemmers waren aanvallend zeer goed op dreef en voorkwamen een sweep. Startend werper Tim Halderman beperkt de schade na een puntrijke eerste inning knap en zijn broertje Koen Halderman was aanvallend ontzettend belangrijk toen hij, net nadat HCAW weer dichterbij was gekomen, de genadeklap gaf via een two-run double.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Hoofddorp Pioniers – Twins Oosterhout

De Hoofddorpse ploeg deed op donderdag al goede zaken tegen de concurrent voor een plek in de play-offs en op zaterdag sloeg de Hoofddorpse slagploeg in de eerste vier innings keihard toe. Op het werpen van Nick Veale scoorde Hoofddorp zes runs. Starter Luuk ter Beek kreeg in zes innings slechts drie runs tegen en ondanks een late poging tot een comeback (twee runs in de negende slagbeurt) liep Twins tegen een 7-5 thuisnederlaag aan.

In een spannende wedstrijd nam Twins op zondag een 2-0 voorsprong, maar Hoofddorp gaf zich niet gewonnen. In de vijfde inning kwamen zij terug tot 2-1 en met volle honken in de zesde inning zorgden een honkslag van Tyler Boersma en een velders keus van Jaison Gijsbertha zelfs voor een 3-2 voorsprong. Reliever Paul Kirkpatrick kreeg in de laatste drie innings slechts één honkslag tegen en gooide de wedstrijd in het slot. Een sweep voor Pioniers, die daarmee erg goede zaken deden.

https://www.instagram.com/p/BwjFFpHgKCY/

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Quick Amersfoort – Silicon Storks

Het werden dit weekend twee zeer eenzijdige wedstrijden tussen Quick en Storks. Op zaterdag sloeg Quick zestien honkslagen en scoorde het dertien runs in een 13-2 overwinning. Colin van Laar pakte de win en Joran Berkhout, Rachid Engelhardt en Jules Cremer sloegen elk drie honkslagen.

Zondag waren de rollen verrassend genoeg volledig omgedraaid. Toen scoorde in Amersfoort Storks twaalf runs. Daarvoor hadden zij slechts acht honkslagen nodig, waarmee zij optimaal gebruik maakten van maar liefst twaalf vrije lopen. Kevin Nieveld was de enige Haagse slagman met twee honkslagen, hij scoorde bovendien drie runs. Ook Quick kreeg negen keer vier wijd, maar Nick Winkel en Jurrian Koks beperkten de schade tot twee runs en zo voorkwam Storks een sweep.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

In de stand zien we nu dat Hoofddorp Pioniers extreem goede zaken gedaan heeft met de sweep op Twins. Zij staan op slechts twee punten achterstand van koploper Curaçao Neptunus op een gedeelde tweede plaats. Onderin is HCAW van de nul af.

Volgende week staan de volgende series op het programma (LET OP: vanwege Koningsdag wordt er op donderdagavond, vrijdagavond en zondagmiddag gespeeld):
Curaçao Neptunus – DSS
HCAW – Quick Amersfoort
Silicon Storks – Hoofddorp Pioniers
Twins Oosterhout – L&D Amsterdam

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse