Carter Kieboom in actie tijdens de Arizona League in 2018.

Honkbal

MLB update: Carter Kieboom opgeroepen

MLB update: Carter Kieboom opgeroepen

Carter Kieboom in actie tijdens de Arizona League in 2018.
Carter Kieboom is door de Washington Nationals opgeroepen naar de hoofdmacht.
Foto: © Freek Bouw

Deze week komt de MLB update door omstandigheden iets later dan je van ons gewend bent, maar dat komt goed uit. Er is namelijk juist vanochtend goed nieuws te melden. De Washington Nationals hebben op donderdagavond besloten om hun top prospect Carter Kieboom op te roepen naar de MLB.

Kieboom sloeg in Triple-A .379 met drie homeruns en zes doubles. Hij zou op vrijdag al zijn debuut kunnen maken als vervanger van de geblesseerde korte stop Trea Turner. En dan nu de spelers die de afgelopen (anderhalve) week al in actie kwamen:

Na een geweldige start van het seizoen is Ozzie Albies een beetje afgekoeld. Hij zag deze week zijn slaggemiddelde – en daarmee zijn on-base percentage, slugging percentage, wRC+ en WAR – zakken. Albies is nu niet langer de best presterende speler uit het Koninkrijk. Wie dat wel is? Lees snel verder!

Ook Bogaerts zag zijn slaggemiddelde en wRC+ zakken, maar dankzij goede defense en twee homeruns steeg zijn WAR naar 0.9. Die twee homeruns kwamen in één wedstrijd tegen de Detroit Tigers, die overigens door de Red Sox verloren werd. De titelverdediger is nog bepaald niet in vorm. De ploeg van Bogaerts staat met 11 overwinningen en 15 nederlagen op de vierde plaats in de AL East. Aan Bogaerts heeft het niet gelegen!

Bij de Yankees werden deze week ook Aaron Judge en Clint Frazier op de Injured List geplaatst, waarmee inmiddels vrijwel de gehele starting lineup geblesseerd is. Didi lijkt op de goede weg terug en plaatste op donderdag onderstaande video op zijn Instagram account:

https://www.instagram.com/p/Bwr95PHhDoz/

Jurickson Profar heeft het nog altijd erg moeilijk in Oakland. Aanvallend wil het niet lukken en inmiddels heeft hij zijn struggles ook meegenomen naar het veld. Met vijf errors voert hij alle tweede honkmannen in de MLB aan. Dit zorgt uiteraard voor veel frustratie:

Waar het Profar niet lukt om uit zijn slump te breken, is het Jonathan Schoop zeer goed gelukt. In de vorige MLB Update sloeg hij .233/.313/.419, maar anderhalve week later scoort hij overal beter en is hij met zijn wRC+ van 132 een ruimschoots bovengemiddelde slagman. Wat zorgde voor de ommekeer? Het lijkt erop dat het de terugkeer in Baltimore was, waar hij met zijn nieuwe team tegen de Orioles speelde en twee homeruns sloeg.

Net als Schoop lijkt Simmons een licht teleurstellende seizoensstart achter zich gelaten te hebben. Zijn slaggemiddelde en on-base percentage stegen met meer dan zestig punten en mede dankzij zijn twee homeruns op C.C. Sabathia steeg zijn slugging percentage in iets meer dan een week tijd met 150 punten. Koppel league average offensieve stats aan Gold Glove defense en je krijgt een WAR van 0.7. Simmons is weer helemaal terug!

https://www.youtube.com/watch?v=1bng-1UHjvI

Een drukke week voor Kenley Jansen. Hij pakte een win en vier saves en met 17 strikeouts en 2 walks in 12.2 innings behoort hij wederom tot de absolute elite onder de relievers. Zijn ERA is opmerkelijk hoog en dat komt doordat drie van de negen honkslagen die hij dit seizoen opgaf over de hekken vlogen voor een homerun. Hopelijk kan hij dat probleem snel oplossen, want als die homeruns veranderen in singles is Jansen op dit moment echt de beste closer in de MLB.

Japan

Het was business as usual voor Wladimir Balentien de afgelopen week. Hij behoort weer tot de beste sluggers in de NPB in 2019 en als mooie bonus staat zijn team dit seizoen bovenaan. Op donderdag sloeg hij twee homeruns tegen de Giants. De eerste ging 136 meter ver, de tweede 137 meter. Zulke homeruns gaan bij Balentien uiteraard gepaard met de nodige swagger:

https://twitter.com/sung_minkim/status/1121444010327830528

Rick van den Hurk is op de weg terug van zijn blessure. Hij heeft inmiddels al weer een bullpen gegooid en hoopt snel terug te keren.

https://www.instagram.com/p/Bwopf6ggfHT/

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal