Lars Huijer gooide de vijftigste no-hitter in de historie van de hoofdklasse.

HB Hoofdklasse

No-hitter voor Lars Huijer

No-hitter voor Lars Huijer

Lars Huijer gooide de vijftigste no-hitter in de historie van de hoofdklasse.
Lars Huijer gooide de vijftigste no-hitter in de historie van de hoofdklasse.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Bijna twee weken na de perfect game van Curaçao Neptunus-pitcher Misja Harcksen heeft vanavond Lars Huijer voor Hoofddorp Pioniers een no-hitter gegooid. In de zeven innings durende wedstrijd tegen Silicon Storks stond de international geen enkele honkslag toe. Het leverde de vijftigste no-hitter op in de historie van de hoofdklasse.

De 25-jarige Huijer (0.35) werd vanavond de opvolger van Chris Pfau, die op 9 juli 2016 eveneens voor Hoofddorp Pioniers een no-hitter in de hoofdklasse had gegooid. Hij deed dat in negen innings en werd toen de derde pitcher in het seizoen 2016 met een no-hitter. Eerder in het jaar waren Orlando Yntema (7 mei 2016) en Elton Koeiman (26 juni 2016) hem voorgegaan. Yntema en Koeiman gooiden eveneens een no-hitter in een zeven innings durende wedstrijd.

Op weg naar zijn derde seizoenszege opende Lars Huijer (7-3-0-1) vanavond de wedstrijd tegen het Haagse Storks met drie slag voor Giovanny Perez. In totaal kwam de pitcher van Hoofddorp Pioniers dit duel tot zeven strikeouts. Maar hij stond ook driemaal een tegenstander door vier wijd toe op de honken. Dat gebeurde in de eerste inning (Jurriaan Dijk en Joost van den Bergh) en vierde inning (opnieuw Joost van den Bergh).

Opvolger

Milo Botman werd in de tweede inning geraakt door een pitch van Huijer, waarna Stephon Mohamed hierna door een veldfout veilig de honken wist te bereiken. Door een knap dubbelspel van eerste honkman Jorrit Penseel en drie slag door Lars Huijer werd de enige kans voor Storks dit duel de kop ingedrukt.

Na de tweede vrije loop voor Van den Bergh in de vierde inning werden elf spelers op rij uitgeschakeld en kreeg Storks zo geen loper meer op de honken. Met twee strikeouts in de zevende inning sloot Huijer zijn no-hitter af. De pitcher van Hoofddorp Pioniers had in zeven innings slechts 87 pitches nodig. Hij werd vanavond in Hoofddorp geholpen door een slagploeg die twaalf honkslagen sloeg en zevenmaal scoorde in de vijfde inning om de voorsprong te vergroten van 5-0 naar 12-0. Dat was voldoende om het materiaal na 6 1/2 inning vervroegd op te bergen.

Uitstekende competitiestart

De 12-0 overwinning betekent al de achtste zege in elf wedstrijden voor Hoofddorp Pioniers, dat sportief wraak nam voor de 4-3 nederlaag tegen Silicon Storks van een dag eerder. Hoofddorp Pioniers heeft daarmee een uitstekende competitiestart gemaakt. Vorig seizoen werd de achtste overwinning pas behaald op 26 juli en won de Hoofddorpse ploeg in totaal vijftien van zijn 42 wedstrijden uit de reguliere competitie. Momenteel staat de Hoofddorpse ploeg stevig op de derde plaats met twee punten achterstand op L&D Amsterdam en vier punten achterstand op koploper Curaçao Neptunus.

De Rotterdamse titelverdediger moest vanavond in Haarlem alle zeilen bijzetten om tegen DSS de punten mee naar huis te nemen. Door onder meer homeruns van Shaldimar Daantji en Gianison Boekhoudt werd het 4-5 voor Neptunus. L&D Amsterdam had het in eigen huis tegen Twins een stuk eenvoudiger: 10-0 in zeven innings. Quick Amersfoort verstevigde tegen directe concurrent HCAW zijn vierde plaats in het klassement. De ploeg scoorde driemaal in de eerste drie innings voor de 3-1 winst. Bryan Engelhardt sloeg zijn tweede homerun van dit seizoen, terwijl Sem Robberse (5-1-5-1) na acht innings werk zijn derde zege pakte.

Uitslagen

DSS – Curaçao Neptunus: 4-5
Hoofddorp Pioniers – Silicon Storks: 12-0 (6 1/2 innings)
L&D Amsterdam – Twins Oosterhout: 10-0 (7 innings)
Quick Amersfoort – HCAW: 3-1

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse