Carter Kieboom haalt uit voor een homerun in zijn allereerste wedstrijd in de Major League.

Honkbal

Kieboom debuteert in MLB met homerun

Kieboom debuteert in MLB met homerun

Carter Kieboom haalt uit voor een homerun in zijn allereerste wedstrijd in de Major League.
Carter Kieboom haalt uit voor een homerun in zijn allereerste wedstrijd in de Major League.

Terwijl alle aandacht gisteravond uitging naar het debuut van het twintigjarige supertalent Vladimir Guerrero Jr., wist een andere debutant de show te stelen. In Nationals Park sloeg Carter Kieboom voor zijn allereerste honkslag in de Major League de bal over de omheining.

Lang werd uitgekeken naar het debuut van Vladimir Guerrero Jr., waarvan iedereen hoopte dat hij zijn debuut voor Toronto Blue Jays in de Major League zou weten op te luisteren met een homerun. Pas in zijn vierde slagbeurt van de wedstrijd tegen Oakland Athletics sloeg de twintigjarige zoon van Hall of Famer Vladimir Guerrero zijn eerste honkslag. Zijn tweehonkslag in de tweede helft van de negende inning werd gevolgd door een walk-off homerun van Brandon Drury: 4-2.

De ouders van Carter Kieboom waren aanwezig bij zijn debuut in de Major League.
De ouders van Carter Kieboom waren aanwezig bij zijn debuut in de Major League.

De 21-jarige Kieboom slaagde er wel in om te doen wat Guerrero Jr. na liet. De zoon van de in Nederland geboren en opgegroeide Alswinn Kieboom, die onder meer uitkwam in de hoofdklasse, was eerder op de dag opgeroepen door de hoofdmacht. In nog maar pas zijn vierde seizoen als profhonkballer was Kieboom aanvankelijk nog gestart voor het Triple A-team Fresno Grizzlies. Maar met een slaggemiddelde van .379 in zijn eerste achttien wedstrijden kon een debuut in de Major League niet uitblijven.

Solohomerun

Dat debuut volgde gisteravond in Washington in de wedstrijd tegen San Diego Padres. Als nummer negen op de slagvolgorde speelde Kieboom het hele duel als korte stop. Hij moest wachten tot de achtste inning voor zijn eerste honkslag. Na drie slag (derde inning) en een grondbal (vijfde inning) sloeg hij onder toeziend oog van 27.193 toeschouwers, waaronder zijn vader en moeder, bij een 2-3 achterstand de bal over het hek in het diepste stuk van het midveld voor een solohomerun.

Carter Kieboom wordt bedankt door de toeschouwers in Nationals Park.
Carter Kieboom wordt bedankt door de toeschouwers in Nationals Park.

Kieboom kreeg in de negende inning de kans om de avond nog onvergetelijker te maken. Nadat San Diego Padres op 3-4 voorsprong was gekomen, kwam hij met de honken vol en twee man uit opnieuw aan slag. Maar ditmaal werd hij door closer Kirby Yates uitgeschakeld met drie slag om een einde aan de wedstrijd te maken.

Broer

Carter Kieboom trad vanavond in de voetsporten van zijn zeven jaar oudere broer Spencer Kieboom, die op 2 oktober 2016 zijn debuut voor Washington Nationals had gemaakt. Vorig jaar speelde Spencer Kieboom nog eens 52 wedstrijden in de Major League. Hoewel de twee broers tijdens Spring Training eerder al wel samen speelden in de hoofdmacht, moest Carter Kieboom het vanavond doen zonder zijn oudere broer. Spencer Kieboom komt momenteel uit voor het Double A-team Harrisburg Senators.

Het debuut van Carter Kieboom was lang verwacht. Hoewel de mogelijkheid zich eerder dit seizoen al aandiende, wilde de clubleiding hun vorig jaar tot Minor League Player of the Year uitgeroepen talent eerst nog wat speeltijd geven op Triple A-niveau. Pas drie weken geleden had hij op 4 april zijn debuut gemaakt op het hoogste niveau van de Minor Leagues.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal