Glenn Romney (links) en Reinier de Vries (rechts).

HB Hoofdklasse

Hoofdcoach Romney weg bij Quick Amersfoort

Hoofdcoach Romney weg bij Quick Amersfoort

Glenn Romney (links) en Reinier de Vries (rechts).
Glenn Romney (links) en Reinier de Vries (rechts).
Foto: © Jan Kruijdenberg

Bijna drie weken na de start van het nieuwe seizoen heeft Quick Amersfoort al afscheid moeten nemen van zijn hoofdcoach. De Amersfoortse hoofdklasser en hoofdcoach Glenn Romney zijn uit elkaar gegaan. Afgelopen dinsdag werd de selectie hiervan op de hoogte gebracht.

Onder leiding van Romney begon Quick Amersfoort met vier overwinningen in de eerste acht wedstrijden. Dat leverde vooralsnog de vierde plaats op in het klassement van de hoofdklasse. Van Silicon Storks werd tweemaal gewonnen. Verder werden Twins Oosterhout en Hoofddorp Pioniers elk eenmaal verslagen.

In de afgelopen periode werd echter duidelijk dat de chemie tussen Romney en de spelers uit de selectie ontbrak, waarop de samenwerking tussen beide partijen werd beëindigd. Dinsdagavond werd de selectie op de hoogte gebracht van het vertrek van Romney. Donderdagavond stond de Amersfoortse ploeg onder leiding van assistent-coaches Reinier de Vries, Cliff Foster en Stanley Engelhardt. De club gaat de komende periode bekijken welke route wordt gewandeld laat het bestuur weten. “Wij zijn in de gelukkige omstandigheid dat we ervaren coaches op de groep hebben. En dus ook de mogelijkheid hebben om deze weg met gepaste snelheid te bewandelen”, aldus het bestuur. “Het onverwachte afscheid van de hoofdcoach is niet alleen erg triest voor Glenn maar doet ook veel met ons als bestuur en met de spelers. Dit moet dus eerst een kans krijgen om te landen. Voorop staat nu dat we de rust binnen de groep willen bewaren.”

Vervanger

Coaches Reinier de Vries en Dè Flanegin in gesprek tijdens het oponthoud door de regen.
Coaches Reinier de Vries en Dè Flanegin in gesprek tijdens het oponthoud door de regen.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Het drietal De Vries, Foster en Engelhardt zag zijn ploeg met 3-2 onderuit gaan tegen HCAW, maar leidde Quick Amersfoort een dag later alsnog naar 3-1 winst tegen de Bussumse ploeg. Vandaag werd de nog puntloze wedstrijd in de tweede helft van de derde inning door de slechte weersomstandigheden gestaakt.

Reinier de Vries stond al eerder aan het roer bij de Amersfoortse hoofdmacht. Hij was hoofdcoach voor de komst van Marco Wels naar Amersfoort. Vorig jaar juli keerde de voormalig hoofdklassespeler terug in de coachingstaf na het vertrek van derde honk-coach Hubert Bomba. Romney werd in september aangesteld als vervanger voor de vertrekkende hoofdcoach Marco Wels. Romney, die overkwam van het tweede team van Amsterdam Pirates, maakte als hoofcoach zijn debuut in de hoofdklasse.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse