Stijn van der Meer.

HB Hoofdklasse

Top-3 verstevigt positie in Hoofdklasse

Top-3 verstevigt positie in Hoofdklasse

Stijn van der Meer maakte met een belangrijke actie in de achtste inning een einde aan de laatste kansen voor L&D Amsterdam.
Stijn van der Meer voert na vier speelronden de Hoofdklasse aan met 21 honkslagen.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Vanwege Koningsdag werd afgelopen weekend alleen op zondag gespeeld in de Hoofdklasse. De Top-3, want daar mogen wij op dit moment in de Hoofdklasse van spreken, verstevigde hun positie in de kop van de Hoofdklasse, terwijl de wedstrijd tussen HCAW en Quick na 3 innings werd gestaakt en op dinsdagavond opnieuw gespeeld moet worden.

Silicon Storks – Hoofddorp Pioniers

Wist Storks op donderdagavond nog verrassend te winnen? Op vrijdagavond en zondagmiddag stelde de nummer drie uit de Hoofdklasse orde op zaken met twee overwinningen. Op vrijdagavond gooide Lars Huijer een no-hitter en op zondag was het de andere Lars uit de rotatie van de Pioniers, die de Haagse slagploeg van scoren wist te weerhouden. Lars Broersen pakte met zeven shutout innings de overwinning. De drie runs die Hoofddorp in de eerste inning scoren waren voor hem al voldoende, maar mede dankzij vijf honkslagen van Mark Smit en Raul Jacobs won Hoofddorp uiteindelijk met 8-0.

Smit en Jacobs staan met respectievelijk 17 en 15 honkslagen in de top van de Hoofdklasse tussen spelers als Stijn van der Meer (21), Shaldimar Daantji (19), Gilmer Lampe (17) en Gianison Boekhoudt (16).

Box Score

Curaçao Neptunus – DSS

Na een close game op vrijdagavond (5-4 overwinning Neptunus), maakte de titelverdediger op zondag al vroeg in de wedstrijd duidelijk dat er niets te halen viel in Rotterdam. Met vier runs maakten de Rotterdammers in de tweede en derde inning optimaal gebruik van twee Haarlemse veldfouten.

Misja Harcksen was ondertussen wederom erg goed. Hij gooide vijf shutout innings, waarin hij slechts twee honkslagen toestond en liefst tien keer drie slag gooide. Voor Neptunus sloegen acht van de negen spelers uit de starting lineup een honkslag. Van der Meer, Kemp, Daantji (in zijn 600ste Hoofdklassewedstrijd), Leonora en de Cuba sloegen zelfs elk twee honkslagen op weg naar een 11-1 overwinning.

Box Score

Twins Oosterhout – L&D Amsterdam

Ook in Oosterhout namen de favorieten snel een ruime voorsprong. In de eerste inning scoorde Amsterdam op honkslagen van Roelie Henrique, Gilmer Lampe (double), Kenny Berkenbosch (double) en Delano Selassa (double) vier runs. Twins kwam terug in de wedstrijd met twee runs in de gelijkmakende slagbeurt, maar in de tweede inning profiteerden de Amsterdammers van een veldfout bij Twins. Henrique kwam als lead-off man op het honk via deze veldfout, stal het tweede honk en kon scoren op de ground-rule double van Lampe. Lampe scoorde vervolgens het zesde Amsterdamse punt op een honkslag van Berkenbosch.

Pas in de negende inning, inmiddels met een 8-2 achterstand, deed Twins weer iets terug. Op het werpen van closer Tom Stuifbergen scoorden Nick Peels (hit) en Brian Biezen (walk) op de honkslag van Joshua Zara. Daarmee konden zij de sweep niet voorkomen.

Box Score

HCAW – Quick Amersfoort

In Bussum werd de wedstrijd in de derde inning bij een 0-0 stand stilgelegd vanwege een regenbui. Uiteindelijk staakte de plaatscheidsrechter de wedstrijd al snel definitief. De wedstrijd wordt nu op dinsdagavond om 19.30u in Bussum in zijn geheel opnieuw gespeeld.

De volgende speelronde begint op donderdag, dan staan de volgende wedstrijden op het programma:
Hoofddorp Pioniers – HCAW
DSS – L&D Amsterdam
Quick Amersfoort – Curaçao Neptunus
Silicon Storks – Twins Oosterhout

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse