Honkbal

MLB update: Simmons is back

MLB update: Simmons is back

Andrelton Simmons kende een moeilijke seizoensstart, maar is weer helemaal de oude. Foto: Freek Bouw – Phrake Photography

De MLB Update is terug op de vertrouwde woensdag en deze keer met een extra speler. Carter Kieboom maakte afgelopen weekend zijn debuut voor de Washington Nationals en sloeg gelijk een homerun. Hoe verging het hem en de anderen de afgelopen week? Dat lees je hieronder!

Leek Albies vorige week nog even in een dipje te zitten? Daar was deze week al zeker geen sprake meer van! Sinds vrijdag sloeg hij vier homeruns en kijk eens hoe hij ervoor staat ten opzichte van de andere tweede honkmannen in de MLB:

Voor Bogaerts was het persoonlijk niet zo’n goede reeks wedstrijden tussen vrijdag en vandaag, maar zijn Red Sox lijken sinds maandag de weg omhoog weer gevonden te hebben. Twee overwinningen op rij en nu zes overwinningen in de laatste tien wedstrijden. Als de Arubaanse korte stop dan ook weer gaat draaien, zouden de Sox binnenkort wel weer even unstoppable kunnen zijn als in 2018.

Didi is voorlopig nog niet terug. Terwijl hij aan zijn herstel werkt, heeft hij iets meer tijd voor zijn hobby’s. De Curaçaoënaar is ontzettend creatief, getuige ook de tekening die hij maakte van zijn teamgenoot C.C. Sabathia ter ere van diens 3000ste strikeout:

https://www.instagram.com/p/Bw5_VneBtE9/

Carter Kieboom sloeg in zijn eerste wedstrijd een game-tying homerun en sloeg sindsdien nog twee honkslagen. Een van die twee andere honkslagen was wederom een game-tying homerun. Een mooi begin voor de jongste Kieboom. Kan hij deze kans grijpen en een vaste plek veroveren in het middle infield in Washington?

Met zijn tweede homerun vestigde Kieboom met zijn teamgenoten een record. Voor het eerst sloegen drie teamgenoten van 21 of jonger een homerun in dezelfde wedstrijd:

Het wil voor Profar echt nog niet lukken met de knuppel. Zijn slaggemiddelde zakte nog verder en ook zijn wRC+ en WAR gingen omlaag. Gelukkig maakte hij in het veld wel een prachtige play en laten wij hopen dat hij daar moed uit kan putten en uit zijn slump kan breken.

https://www.facebook.com/EFalkiDeportivo/videos/2646064285405184/

Jonathan Schoop schommelt een beetje met zijn vorm. In de ene update is hij hot en schieten al zijn stats omhoog en de week erop lijkt hij weer even in een klein dipje te zitten. Zo ook deze week. Wat wel positief is: als Schoop dit seizoen een hit slaat dan gaat hij vaak voor extra bases. Dat verklaart ook zijn relatief hoge slugging percentage in relatie tot zijn slaggemiddelde.

Kijk eens naar het wRC+ van Andrelton Simmons. Voor het eerst dit seizoen heeft Simba in een update een score boven de honderd. Hij presteert op dit moment 2% beter dan de gemiddelde Major League slagman. En dat is knap, want dankzij een blessure in Spring Training kende hij een magere start. In de eerste MLB update stond hij nog op een wRC+ van 10.

Koppel league average offense aan zijn historisch goede defense en je hebt een van de beste spelers in de MLB!

Het was een prima weekje voor Kenley Jansen. Twee outings, twee innings pitched, twee strikeouts, twee saves. Zijn ERA is weer iets gezakt en met 10 saves staat Jansen tweede in de MLB, achter alleen Kirby Yates van de San Diego Padres, die er al veertien op zijn naam heeft staan.

https://www.youtube.com/watch?v=Bs3gOvduImk

Japan

Wat gaat Balentien goed, zo aan het begin van het nieuwe seizoen. Zijn career average in de NPB is .272 en hij is hard op weg naar opnieuw een seizoen met meer dan 30 homeruns. Slechts twee spelers sloegen tot nu toe meer homeruns in de NPB, waaronder voormalig Major Leaguer Neftali Soto met 11. In onderstaande tweet zie je de 8e homerun van het seizoen van Balentien.

https://twitter.com/balentien_bot/status/1123173848856195074

Rick van den Hurk is nog altijd niet in actie gekomen, maar komt dichter en dichter bij een rentree.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal