Golden League

Oosterveld ziet progressie bij TTT: ‘We zijn alleen tevreden met de Play-Offs’

Oosterveld ziet progressie bij TTT: ‘We zijn alleen tevreden met de Play-Offs’

Merel Oosterveld aan slag voor Tex Town Tigers (Foto: De Brug/Tex Town Tigers Dames 1 Facebook)

Tekst: Rick van de Lustgraaf

Na enkele jaren achter het net te hebben gevist hopen de dames van Tex Town Tigers dit jaar wél bij de bovenste vier te eindigen en zich daarmee te kwalificeren voor de Play-Offs. Volgens buitenvelder Merel Oosterveld, die na een aantal seizoenen afwezigheid terugkeert in de Golden League, gaat de binnengehaalde ervaring de doorslag geven en belooft de start veel goeds voor de rest van het seizoen.

Wat vind je van jullie seizoensstart?

Ik vind dat we het goed hebben gedaan. We begonnen met name de eerste wedstrijden wat stroef, maar we herpakten ons goed en wisten de wedstrijden te kantelen. Ik denk dat dit anders is dan de voorgaande jaren, waarin de meiden bij tegenslag de koppies nog wel eens lieten hangen.”

Jullie zijn drie jaar op rij net niet gekwalificeerd voor de Play-Offs. Vier keer scheepsrecht dan maar?

“Het is absoluut ons doel dit jaar bij de bovenste vier te eindigen en met minder nemen we ook geen genoegen. Ik vind dat we meer ervaren zijn. De afgelopen jaren was ik er zelf natuurlijk niet bij, maar ik kon op afstand wel zien dat het te grillig was. Nu zijn we misschien qua niveau niet beter, maar hebben we met mij onder andere meer ervaring, waardoor we bij tegenslag minder snel in paniek raken en moeilijke wedstrijden wel kunnen winnen. Ik vind wel dat de teams qua niveau dichter naar elkaar zijn toegegroeid, met uitzondering van Olympia dan. Zij steken er wel bovenuit. Toch moeten wij nu gewoon bij de eerste vier gaan eindigen.”

Wat is jouw doel dit seizoen?

Ik wil gewoon met het team bij de bovenste vier eindigen en voor mezelf lekker mijn wedstrijden gaan spelen. Ik vind het erg leuk om weer in de Golden League te spelen en vooral om weer terug te zijn bij mijn oude clubje Tex Town Tigers. Ik kom hier al van kleins af aan en ken iedereen.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League