Golden League

Ilona Andringa: ‘Ik denk dat wij met Olympia weer favoriet zijn’

Ilona Andringa: ‘Ik denk dat wij met Olympia weer favoriet zijn’

Ilona Andringa als pitcher van Fysio Expert Olympia Haarlem tijdens de Holland Series van 2018 (Foto: Fred Versluis)

Met een nederlaag tegen ROEF! begon regerend kampioen FysioExpert Olympia Haarlem het nieuwe seizoen in de Golden League stroef. Toch lijken de Haarlemmers zich inmiddels te herpakken en gaat pitcher Ilona Andringa er vanuit dat een derde achtereenvolgende titel mogelijk is.

Hoe verloopt het seizoen tot dusver?

We waren zeker niet tevreden en baalden van die eerste nederlaag. Het ging nog niet zo goed, maar we waren en zijn ook nog niet compleet door bijvoorbeeld een paar blessures, zoals ikzelf. Al verwacht ik snel weer te kunnen spelen, maar dan is het eerst zaak eerst volledig wedstrijdfit te worden.”

Met minder dan een derde kampioenschap op rij nemen jullie vast geen genoegen?


Ons team is ongeveer hetzelfde gebleven en we zijn daardoor aan onze stand verplicht opnieuw voor de titel te gaan, maar dat is zeker geen uitgemaakte zaak. We zijn misschien de favoriet, maar ik vind andere teams ook erg sterk. Neem bijvoorbeeld ROEF!, een team dat je vorig jaar al goed zag spelen. Ik verwacht ook veel van Terrasvogels en natuurlijk Sparks, die nu veel nieuwe buitenlandse speelsters hebben. Ik ben benieuwd naar hun niveau.”

Naast Olympia Haarlem kom je ook uit voor Team Kingdom of the Netherlands. Wat zijn je verwachtingen voor dit cruciale jaar?

Het belangrijkste is dat we ons kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2020. Het is echt wel mijn droom om daar aanwezig te zijn. De voorbereidingen verlopen goed en we hebben een goed team met een balans tussen ervaring en talent. Er zit wel een beetje een gat tussen de oude en nieuwe generatie en na de Olympische Spelen zullen sommigen vast stoppen, maar ik weet zeker dat de jonge speelsters dan klaar zijn om het over te nemen. Maar eerst maar eens kwalificeren!”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League