HB Hoofdklasse

Lampe genoot in Italië, maar is blij met rentree: ‘We gaan vol voor de titel’

Lampe genoot in Italië, maar is blij met rentree: ‘We gaan vol voor de titel’

Gilmer Lampe is in 2019 teruggekeerd bij L&D Amsterdam in de Hoofdklasse

Een jaar geleden verliet Gilmer Lampe de Nederlandse velden voor die van Italië, maar dit seizoen is de Nederlandse international weer terug bij zijn club L&D Amsterdam. De start belooft volgens  de buitenvelder veel goeds en hij neemt dan ook met niets minder genoegen dan met het landskampioenschap.

Hoe is het om weer in Nederland te spelen?

“Het gaat heel goed, maar het is wel een beetje koud ten opzichte van Italië! Zo, dat is best wel weer even wennen. Ik vind ons niveau erg goed. Het team is wel wat veranderd, ook vergeleken met het team voor ik naar Italië ging, maar als er spelers vertrekken komen er altijd wel weer goede voor in de plaats. Dat zie je nu ook weer.”

Vorig seizoen bleek Curaçao Neptunus te sterk. Dit jaar dan alles op alles om de titel wel te winnen?

We willen alleen maar kampioen worden en zullen het wel weer uitvechten met Neptunus. We speelden bijvoorbeeld de eerste wedstrijden tegen Storks, maar met alle respect zijn dat nou niet de wedstrijden waar het om gaat. We moeten het uitvechten met Neptunus. We hebben een sterk team en gaan ook buiten het veld leuk met elkaar om, dus ik denk dat het dit jaar wel gaat lukken.”

Wat zijn jouw persoonlijke ambities dit jaar?

Kampioen worden dus, maar ook met Team Kingdom of the Netherlands wacht een belangrijk jaar. Ik wil natuurlijk voor het EK gaan, maar ik vind kwalificeren voor de Olympische Spelen misschien wel nog net iets belangrijker. Dat is toch wel heel bijzonder om mee te maken, misschien wel het grootste om als honkballer bij te zijn. Met Amsterdam wil ik trouwens ook nog voor de Europacup gaan, dus het wordt een druk jaar.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse