HB Hoofdklasse

Monsterzege L&D Amsterdam

Monsterzege L&D Amsterdam

Kit Gijsbers sloeg een grand slam in zijn eerste slagbeurt in de Hoofdklasse

De vijfde speelronde in de Hoofdklasse ging op donderdagavond van start. Op een koude avond in mei steeg het kwik nauwelijks boven de 10 graden, maar de knuppels van L&D Amsterdam waren hot.

DSS – L&D Amsterdam

Na vier innings leek het een doodgewone wedstrijd tussen een titelkandidaat en een team dat voor de play-offs gaat. De Amsterdammers hadden op het werpen van Juan Carlos Sulbaran op dat moment een 3-0 voorsprong genomen, maar niets deed op dat moment vermoeden wat even later zou gebeuren.

In de twee slagbeurten die hierop volgden, scoorde Amsterdam op elf hits, vier walks, twee hit by pitches en twee errors maar liefst zeventien(!) runs. Het absolute hoogtepunt van deze twee productieve innings was de eerste slagbeurt van rookie Kit Gijsbers. Gijsbers, die eerder in de wedstrijd als pinch runner het twaalfde Amsterdamse punt scoorde, kwam met volle honken aan slag en sloeg de bal in het midveld over het hek voor een grand slam! L&D Amsterdam won uiteindelijk met 20-1.

Box Score

Silicon Storks – Twins Oosterhout

In Rotterdam pakte Twins op donderdag een belangrijke overwinning. Een overwinning die tot stand kwam in de vijfde inning. Nadat Dennis de Quint zijn team met een RBI-double op gelijke hoogte bracht (1-1), sloegen vervolgens Jason Halman (hit), Yuki Yoshimura (groundout) en Jamie Verheyleweghen (velders keus) voor een 4-1 voorsprong. Deze voorsprong was voldoende voor werper Yuto Onodera om zijn eerste win in de Hoofdklasse te pakken. Twins won uiteindelijk na acht innings met 6-1.

Box Score

Quick Amersfoort – Curaçao Neptunus

In Amersfoort leek Quick op weg naar een grote verrassing. Mede dankzij een two-run homerun van Bryan Engelhardt – zijn vierde homerun van dit seizoen – stond Quick na zes innings met 3-0 voor in de strijd tussen de lefties Colin van Laar en Diegomar Markwell. Uiteindelijk was het toch de laatste die de win pakte, want van Laar werd in de zevende inning in de steek gelaten door zijn defense.

De Rotterdammers konden in die inning vier keer scoren op slechts één honkslag. Die honkslag? Een bunt-single van Tyriq Kemp, de jongste van drie Kemp broers die vandaag zijn Hoofdklasse debuut maakte. Vier veldfouten leverden uiteindelijk dus vier runs op en uiteindelijk won Neptunus met 7-3.

Box Score

Hoofddorp Pioniers – HCAW

Vrije lopen waren de rode draad in de wedstrijd tussen Pioniers en HCAW op donderdagavond. De pitchers van beide teams gooiden samen liefst negentien keer vier wijd. HCAW nam vroeg in de wedstrijd een voorsprong en leek dankzij de tweede Hoofdklasse homerun van Patrick Bok achtenhalve inning op weg naar een overwinning. In de negende inning zorgden vier vrije lopen en een two-run single van Tyler Boersma er echter voor dat Hoofddorp langszij kwam.

In de tiende innings kregen beide teams nog kansen om te scoren, maar de beslissende honkslag bleef uit. Vanwege de curfew-regel kwam er na tien innings een einde aan de wedstrijd: 6-6. Daarmee is het eerste gelijkspel van dit seizoen een feit.

Box Score

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse