Golden League

Suka van Gurp uitgeroepen tot Conference Player of the Year

Suka van Gurp uitgeroepen tot Conference Player of the Year

Suka van Gurp was de beste speelster in de Sunshine State Conference in 2019

Suka van Gurp speelde de laatste seizoenen in Amerika op college niveau en maakte daar naam voor zichzelf. De Curaçaose international van Team Kingdom of the Netherlands deed het afgelopen seizoen zo goed dat zij werd uitgeroepen tot beste speelster in de Sunshine State Conference.

Na twee seizoenen Palm Beach State en een seizoen West Texas A&M speelde Suka in haar Senior Year voor de Nova Southeastern University Sharks. Daar groeide zij uit tot een van de absolute sterspeelsters. Zij speelde zichzelf in de top vijf van de hele Sunshine State Conference in negen verschillende statistieken en voerde de conference aan in RBI en slugging percentage.

De tweede honkvrouw van Team Kingdom of the Netherlands sloeg dit seizoen .407 met 14 doubles, 5 triples en 8 homeruns en sloeg daarmee 44 runs over de thuisplaat. Een fenomenaal seizoen voor een speelster die heel snel uitgroeide tot de absolute leidster van het team aldus coach Julie LeMaire: “Ik ben ontzettend trots op Suka. Ze heeft er keihard voor gewerkt en verdient daarom deze benoeming. Suka is niet alleen een geweldige speelster, maar ook een leider van dit team. Zij trok dit jaar echt ons team op sleeptouw en haar leiderschap zullen wij volgend jaar ontzettend missen.” (bron: website NSU)

Suka van Gurp is pas de derde speelster in de historie van de school die wordt benoemd tot beste speelster uit de conference. Met deze benoeming komt er een einde aan een zeer succesvolle collegeloopbaan van van Gurp, waarin zij ook al twee keer All-American werd. Na afloop van het collegeseizoen keert van Gurp terug in Nederland en zal zij uitkomen voor Sparks Haarlem en uiteraard het Koninkrijksteam, dat deze zomer de Europese titel mag verdedigen en zich via het OKT in Utrecht wil plaatsen voor de Olympische Spelen van 2020.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League