Pitcher Jurrian Koks op de heuvel voor Storks.

HB Hoofdklasse

Koks: ‘Dit jaar zit het met de mentaliteit bij Storks wél goed’

Koks: ‘Dit jaar zit het met de mentaliteit bij Storks wél goed’

Pitcher Jurrian Koks is één van de ervaren spelers in de selectie van Storks.
Pitcher Jurrian Koks is één van de ervaren spelers in de selectie van Storks.
Foto: © Robert Bos

Een rits aan nieuwe spelers moet ervoor zorgen dat Silicon Storks het voorgaande teleurstellende seizoen dit jaar gaat wegspoelen met een betere eindklassering, maar bovenal: geen onderlinge conflicten meer. De rentree van de Haagse ploeg in de Hoofdklasse vorig jaar stond naast de vele nederlagen vooral in het teken van interne strubbelingen en spelers die boos vertrokken. Maar dit jaar is alles anders, zo ziet Jurrian Koks.

Het huidige team ziet er heel anders uit dan het team van vorig seizoen, waarmee jullie achtste werden. Wat verwacht je van dit seizoen?
Ik vind dat het nu al beter gaat en dan heb ik niet zozeer over de resultaten, maar over de teamgeest. We zijn een veel hechter team en doen er nu samen alles aan om beter te worden en stappen te zetten. De nieuwe jonge jongens maken stappen, maar moeten natuurlijk nog wel bewijzen dat ze goed genoeg zijn voor de Hoofdklasse. Daarnaast hebben we ook wat blessures, dus zijn we nog niet op ons sterkst.”

Waar ging het vorig jaar zo fout?
In de Overgangsklasse hadden we een kern van ervaren spelers, waaronder ikzelf. Na de promotie moesten we noodgedwongen veel jonge talentvolle spelers aantrekken, maar dat werd eigenlijk nooit een team. Het was een rommelig en gewoon een slecht jaar. We groeiden als groep niet naar elkaar toe en dat heb je wel nodig in de Hoofdklasse. Maar het is ook niet makkelijk. Clubs putten allemaal uit dezelfde vijver met spelers en het is een tendens dat de jonge jongens het even aankijken en wachten op lucratievere aanbiedingen. Storks is heel open en transparant over wat je hier verdient en dat is hoogstens een reiskostenvergoeding. Ook jongens hier uit de regio Den Haag zie je daardoor vaker voor clubs verder weg kiezen en dat is ook niet zo gek.”

Gaan jullie dit jaar dan ook verrassen op de ranglijst?
We moeten niet te hoog van de toren blazen en willen ons simpelweg handhaven. Als we iedere dag uitstralen dat we een team zijn komt het goed. Je mag van mij best eens met 10-0 verliezen, als je er de volgende dag maar weer staat. Alle lof voor de coach Youri Visser die zowel op als naast het veld tweehonderd procent inzet vraagt en een waardig team neerzet voor de club en de samenleving. We hebben bijvoorbeeld al een clinic gedaan in een ouderencentrum en door dit soort activiteiten krijgen jongens niet alleen het gevoel dat ze samen honkballen, maar volgt een betere band waardoor we als team groeien.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse