HB Hoofdklasse

Quick stunt tegen Curaçao Neptunus

Quick stunt tegen Curaçao Neptunus

Quick Amersfoort won op zaterdag verrassend van Curaçao Neptunus (Foto: Jan Kruijdenberg)

Quick Amersfoort is dit jaar op jacht naar een plek in de play-offs. Na twee overwinningen op directe concurrent HCAW, stuntte de Amersfoortse ploeg dit weekend met een overwinning op koploper Neptunus. De revelatie van dit seizoen voor Quick is aanwinst Sem Robberse, die als pitcher zijn team aanvoert met vier overwinningen.

Quick Amersfoort – Curaçao Neptunus

Net als op donderdagavond nam Quick zaterdag brutaal een voorsprong. Rowan van Hoek zorgde met een RBI-single en een sac fly op het werpen van Orlando Yntema voor een 2-0 voorsprong, maar net als op donderdag kwamen de Rotterdammers langszij. Shaldimar Daantji sloeg een two-run single, maar dankzij strikeouts op de Cuba en Muller kwam Robberse zonder verdere schade uit de inning.

In de zevende inning nam Brendan Schoemaker het werpen over van Yntema. Het lukte hem niet om de Amersfoortse slagploeg te weerhouden van scoren. Rachid Engelhardt zorgde met zijn 2-run single voor een 4-2 voorsprong. Neptunus leek gelijk iets terug te doen met volle honken en één uit kreeg Robberse de grondbal die hij nodig had. Zijn defense draaide een double play en omdat de bullpen de voorsprong, die even later nog groeide tot 6-2, vasthield, pakte Robberse de win.

Sem Robberse pakte zijn vierde win van dit seizoen (Foto: Jan Kruijdenberg)

Op zondag scoorde Neptunus in de eerste slagploeg direct drie runs. De titelverdediger werd in deze wedstrijd aangevoerd door Dwayne Kemp. De infielder sloeg met vier honkslagen, waaronder een homerun, vijf teamgenoten over de thuisplaat en scoorde zelf drie runs op weg naar een 9-5 overwinning.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

DSS – L&D Amsterdam

Na een 20-1 overwinning op donderdagavond was al duidelijk dat de slagploeg van Amsterdam in een uitstekende vorm steekt. Dat werd dit weekend nog duidelijker. Op zaterdag pakten de Amsterdammers de gedeelde koppositie nadat zij dertien runs scoorden op zeventien honkslagen. Elke speler van Amsterdam sloeg in elk geval één honkslag, zeven van hen sloegen zelfs twee honkslagen en Gilmer Lampe sloeg drie uit zes met drie doubles, drie runs en drie RBI. Lampe is na dit weekend met een slaggemiddelde van .421 de beste slagman van de Hoofdklasse.

20-1 op donderdag, 13-5 op zaterdag en op zondag wederom een grote uitslag. Deze keer sloegen de Amsterdammers 22 honkslagen, sloeg wederom elke speler minimaal een honkslag, sloegen acht spelers twee of meer honkslagen, vier spelers drie of meer honkslagen en was Victor Draijer de beste slagman met vier honkslagen, waaronder een double en een triple. Werpers Jim Ploeger, Tom Stuifbergen en Mike Groen hielden DSS op twee runs en zo eindigde het weekend in een sweep met een runsaldo van 47-8.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Hoofddorp Pioniers – HCAW

Werd er in Amsterdam en Haarlem lustig op los gescoord? In Bussum wilde het voor beide teams maar niet lukken. Lars Huijer (8 IP, 2 H, 0 R, 9 K) en Kaj Timmermans (9 IP, 5 H, 0 R, 6 K) kwamen niet tot nauwelijks in de problemen. Het was HCAW dat in de verlenging tot twee keer toe de beste kans kreeg om te scoren. Met volle honken in de tiende inning en lopers op twee en drie in de elfde inning (in beide gevallen met nul uit) lukte het echter niet om te scoren op het werpen van reliever Paul Kirkpatrick. Jiorgeny Casimiri gooide als reliever voor HCAW zes keer drie slag in drie innings en kwam nauwelijks in de problemen en zo bleef het na twaalf innings 0-0.

In Hoofddorp was het HCAW dat de serie winnend afsloot. Waar Dennis Burgersdijk de trend van zijn voorgangers op zaterdag doorzette (9 IP, 7 H, 1 R, 4 K), was de slagploeg van HCAW wel in staat om de ban te doorbreken. Nog altijd werden veel kansen onbenut gelaten, maar op veertien honkslagen scoorden de Bussumers uiteindelijk vijf runs in de 5-1 overwinning.

https://www.instagram.com/p/BxHYRMHg0dr/

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Silicon Storks – Twins Oosterhout

Na teleurstellende resultaten in de afgelopen weken was Twins er alles aangelegen om dit weekend Storks te sweepen. Dat was dé manier om terug te keren in de race om de play-off tickets. Op zaterdag werd stap twee van drie in die sweep gezet. Met een 3-0 voorsprong na zes innings, werd in de zevende slagbeurt het definitieve verschil gemaakt. Op één honkslag, twee walks, twee errors en een wilde worp scoorde Twins deze inning vier runs op weg naar een relatief simpele 8-1 overwinning.

Op zondag scoorde Twins tussen de tweede en de zevende inning elke slagbeurt minimaal één run, terwijl Storks daar in de negende inning pas twee runs tegenover kon zetten. Werper Thomas Roijers gooide zeven shutout innings op weg naar zijn tweede hoofdklasse overwinning en Shurman Marlin zorgde voor het hoogtepunt van de wedstrijd met zijn solo homerun in de vijfde inning. Twins won met 8-2.

Box Score (zaterdag)
Box Score (zondag)

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse