Eerste honkvrouw Rose Mwaro sloeg twee van de acht hits voor Oranje.

Softbal

Rose Mwaro’s weg naar de top

Rose Mwaro’s weg naar de top

Eerste honkvrouw Rose Mwaro sloeg twee van de acht hits voor Oranje.
Rose in actie voor Team Kingdom of the Netherlands U19.
Foto: © Petra Mwaro Jansen

Met een kritische blik naar zichzelf doet Rose Mwaro er alles aan om de top te bereiken. Haar uiteindelijke doel: De Olympische Spelen in 2028.

De 19-jarige Rose Mwaro heeft al verschillende successen geboekt in haar nog jonge carrière. Haar liefde en passie voor het softbal ontstond al op 8-jarige leeftijd. Al gauw sloot ze aan bij de jeugdopleiding bij Almere 90. Haar hele jeugd heeft Rose het geluk gehad, zoals zij het zelf beschrijft, dat zij goede coaches kreeg. Hierdoor heeft zij veel geleerd en heeft zij zichzelf goed kunnen ontwikkelen. Vervolgens stroomde ze door naar de senioren bij Ban Topa en later naar de Twins met wie zij tweede werd in de Silver League.

Hoofddorp Pioniers

Rose beleefde vorig jaar op sportief gebied een prachtjaar. De eerste honkvrouw speelde haar eerste seizoen bij de Hoofddorp Pioniers en ze wisten gelijk te promoveren naar de Golden League. Bij de Pioniers spelen verschillende jeugdtalenten waar onder ook Jade Rijgersberg die in de race is voor het EK U16 en afgelopen maand haar debuut maakte in dames 1.

Top bereiken

“Ik ben blij met het resultaat dat ik als individu heb geleverd op beide EK’s afgelopen zomer (Rose speelde voor zowel Oranje U19 als U22), maar ben nog lang niet op mijn top!” aldus Mwaro. Rose is heel gedreven en wil altijd winnen en daardoor is ze steeds bezig om zichzelf te verbeteren. Hiervoor gaat zij regelmatig naar de sportschool, volgt ze kickboks lessen en traint ze 2x in de week met haar team. De ambitie van Rose is om na de zomer te starten op een college in Amerika. In 2028 hoopt Rose te mogen schitteren op de Olympische Spelen van Los Angeles.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal